Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘Oliver en Charlie – Waar is Lily?’ – Machteld van Zalingen en Kim den Dulk

25 februari 2016


IMG_4284

Uitgever: Aerial | Categorie: Kinderboek | Aantal pagina’s: 32 | Jaar: november 2015  | ISBN: 9789402600841

♥ Samenvatting //  Het kleine nichtje Lily van Oliver & Charlie komt logeren. Ze is nogal ondeugend en luistert niet altijd even goed. En plotseling is ze verdwenen en kan niemand haar meer vinden. Oliver en Charlie vragen Duif om hulp en vliegen met haar voor het eerst van hun leven naar de grote stad. Zullen ze Lily vinden? 


♥ Mijn mening// Dit is het tweede avonturen boek over Oliver en Charlie. Dit keer krijgen ze hun nichtje op bezoek en mag zij de hoofdrol spelen. Mijn kinderen (4 en 6) kenden het eerste boek van dit duo al en waren toen al niet te stoppen. Razend enthousiast waren ze. Ook dit keer konden ze niet wachten om het verhaal te horen en te zien. Direct moest ik het verhaal voorlezen. Stil zaten ze op de bank ingespannen te luisteren. Toen ik de laatste pagina omsloeg en vroeg wat ze ervan vonden waren ze eenduidig: geweldig!! En of ik het nog een keertje wilde voorlezen :-)) Wederom hebben beide dames een prachtig boek geschreven en geïllustreerd. De inmiddels drie hoofdpersonages zijn te schattig en zouden mijn kindjes wel in knuffeldier willen hebben. De tekst is niet moeilijk te begrijpen voor jonge kinderen en zeker niet te spannend. Daarnaast zijn de tekeningen weer geweldig en kunnen ze er uren naar kijken. Telkens ontdekken ze iets nieuws. Ook het recept ziet er weer zalig uit en is zo’n leuke toevoeging. We hebben ze nog niet gemaakt maar de ingrediënten liggen wel al klaar voor een regenachtige woensdagmiddag. Kortom een heerlijk fantasieverhaal. 

Dit boek heb ik ter recensie mogen ontvangen van Aerial Media Company. Dank jullie wel ook namens mijn kids!

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️⭐️

♥ Prijs// Hardcover € 12,50 

♥ Deze auteur schreef ook // Oliver en Charlie 1 – Het muizenfeest (beide boeken zijn ook verkrijgbaar in het Engels.)

 

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: