Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘De Japanse tuin’ – Pieter Aspe

1 maart 2016


IMG_4286

Uitgever: Manteau | Categorie: Thriller | Aantal pagina’s: 121 | Jaar: oktober 2008  | ISBN: 9789022317297

♥ Samenvatting // Hasselt. In het water van de Kom aan de Kolenkaai, vlak bij een bekende discotheek, steekt het hoofd van het lijk van een jonge man boven het dunne ijslaagje uit. Een zestienjarige discotheekbezoekster die over de kaaimuur staat te kotsen, doet de lugubere ontdekking. De charmante hoofdinspecteur Lies Rutten en Rudi Nelissen, een collega met wie ze het bijzonder goed kan opschieten, gaan op onderzoek uit. Eerst begeven ze zich naar de provinciale bibliotheek van Hasselt, want op het lichaam van het slachtoffer werd een lidkaart van de bibliotheek gevonden, de enige verwijzing naar zijn mogelijke identiteit. Onvermoede zaken komen aan het licht. In het culturele en zakelijke leven van Hasselt speelt zich meer af dan een onschuldige Limburger zou kunnen vermoeden… En naar de goede aspeaanse gewoonte hebben de speurders zelf ook geen onberispelijke levenswandel en durven ze het onderzoek wel eens een zetje geven.


♥ Mijn mening// Eerder heb ik al eens een kort verhaal ‘Kat en muis’ gelezen van deze fenomenale auteur. Een geweldig spannend en intrigerend verhaal. Maar dan dit boekje. Helaas moet ik toegeven dat ik dit verhaal traag en totaal niet spannend vond. Ondanks dat het een kort verhaal is heb ik het meerdere malen willen wegleggen. Het is onsamenhangend en loopt niet lekker. Hier en daar was ik even de draad kwijt omdat er van de hak op de tak werd gesprongen. Daardoor vond ik het niet prettig om te lezen. Het plot is vaag en het einde niet echt sterk. Ook lukte het de auteur niet om mij de personages te laten boeien. Helaas. Ik hoop dat de volgende Aspe weer leest als een trein. Ik geef de hoop nog niet op. 

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️

♥ Prijs// Paperback € 5,99 & Ebook € 14,99

♥ Deze auteur schreef o.a.// Tango, De doos, Het oor van Malthus, Grof Wild, Kat en muis en Dertien

 

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: