Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘De donkerste nacht’ – Gena Showalter

3 maart 2016


Image

Oorspronkelijke titel: The Darkest Night |Uitgever: Harlequin Holland | Categorie: Fantasy | Aantal pagina’s: 446 | Jaar: februari 2012  | ISBN: 9789034748942

♥ Samenvatting // In een fort in Boedapest leven zes door de goden vervloekte krijgers. Ieder van hen draagt een demon in zich – Geweld, Ziekte, Dood, Pijn, Toorn en Losbandigheid – en ieder van hen levert dag en nacht strijd om zijn demon in toom te houden…

Maddox, de hoeder van Geweld, sterft al duizenden jaren lang elke middernacht een gruwelijke dood, waarna zijn ziel wordt meegesleurd naar de hel. En elke ochtend weer wordt hij wakker in zijn bed – wetende dat hij nog diezelfde avond opnieuw zal sterven…

Overal waar Ashlyn komt, hoort ze stemmen uit het verleden, en dat drijft haar tot wanhoop. Zodra ze bij Maddox is, wordt ze echter omgeven door stilte. Hij, op zijn beurt, merkt dat Geweld zich rustig houdt als hij bij haar is. En als blijkt dat ze met behulp van haar gave misschien een manier kan vinden om zijn vloek te verbreken, gelooft hij dat hun ontmoeting voorbestemd moet zijn.

Maar de goden hebben andere plannen. Onverwacht omsingelen demonenjagers – de aartsvijanden van de krijgers – het fort, en er is er slechts één die hen daarnaar toe geleid kan hebben. Twijfel verscheurt Maddox. Is de vrouw die zijn ziel lijkt te kunnen redden een verraadster?


♥ Mijn mening// Dit boek behoort tot de 12 delige serie ‘Lords of the Underword’ en is nummer 2 uit de serie. Nummer 1 ‘et donkerste vuur’ is een kort verhaal en alleen nog als ebook te koop. Nummer 3 en 4 zijn ook nog vertaald maar alle nummers erna helaas (nog niet). Deze zijn dus alleen in het engels verkrijgbaar. Het genre is fantasie, wat ik steeds meer en meer ga waarderen. Het boek is in de derde persoon enkelvoud geschreven en de hoofdstukken zijn niet al te lang. Ondanks de prettig schrijfstijl van Gena Showalter kwam ik toch slecht in het verhaal. Met name door de traagheid. Veel details en het duurde en duurde maar zonder ergens te komen voor mijn gevoel. En toch ergens halverwege het boek had het verhaal mij in zijn greep en kon ik niet wachten hoe het af zou lopen. Het verhaal is leuk ondanks dat er niet eens zo heel veel gebeurt. Richting het einde is dat een heel ander verhaal. Er gebeurt van alles en opeens zit er vaart in en wordt het zowaar spannend. Tevens ontdek je dan ook de rode draad in het verhaal wat in de volgende boeken ontward zal worden. Heel erg leuk gedaan. Daardoor kan ik niet wachten om in het volgende deel te beginnen. Ben heel benieuwd hoe het verhaal af gaat lopen.  

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️⭐️

♥ Prijs// Paperback € 6,95 & Ebook € 5,99

♥ Deze auteur schreef o.a. ook // Het donkerste vuur, De donkerste kus, De donkerste lust & Alice in Zombieland  

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: