Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘Oorlogswinter’ – Jan Terlouw

8 maart 2016


IMG_4277Uitgever: Lemniscaat | Categorie: Young Adult | Aantal pagina’s: 164 | Jaar: januari 2014  | ISBN: 9789060691182

♥ Samenvatting // Een jongen van 15 maakt de laatste bittere oorlogswinter van 1944/45 door. Eerst als toeschouwer, later betrokken bij het ondergrondse werk. In het dorpje aan de IJssel komt hij voor gevaarlijke opdrachten te staan. Heel alleen. Niemand mag hij in vertrouwen nemen, want misplaatst vertrouwen kan het hele dorp in het ongeluk storten. Met zijn eenzaamheid groeit zijn onafhankelijkheid. Ook in de moeilijkste omstandigheden staat hij alleen. Hij moet zijn eigen oordeel vormen, zijn eigen beslissingen nemen als een volwassen man.


♥ Mijn mening// Jaren geleden had ik de boek al eens gelezen. Toen ik het laatst in mijn boekenkast terug vond moest ik het absoluut nog eens lezen. Vanaf de eerste pagina werd ik direct het verhaal ingezogen terwijl het toch echt een young adult/kinderboek is. Dit door de prettige en makkelijke schrijfstijl van Jan Terlouw. Het verhaal over de oorlog vind ik prachtig neergezet. Verschrikkelijk en gruwelijk maar toch heb ik dit verhaal verslonden. Ik kon niet stoppen. Michiel de held. Respect. Het boek heb ik in een paar uur uitgelezen door de goede opbouw en de prachtige personages. Ondanks dat dit een ‘ouwetje’ is, zou iedereen, jong en oud, hem nog eens moeten lezen. Nog steeds actueel en zeer boeiend. Een top boek. 

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

♥ Prijs// Hardcover € 16,95 

♥ Deze auteur schreef ook o.a.// Oosterschelde windkracht 10 & Koning van katoren 

 

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: