Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘Middernacht # 1: Gabrielle’ – Lara Adrian

24 maart 2016


Image

Oorspronkelijke titel: Kiss Of Midnight |Uitgever: Luitingh-Sijthoff | Categorie: Fantasy | Aantal pagina’s: 336 | Jaar: september 2015  | ISBN: 9789024556571

♥ Samenvatting // Als Gabrielle Maxwell tijdens een avondje stappen door de knappe en mysterieuze vampier Lucan Thorne wordt gered van de honger van een bende wilde vampiers, wordt ze opslag verliefd. Lucan is voor haar onweerstaanbaar maar hij houdt haar op afstand – hij kan en wil zich niet binden aan een sterfelijke vrouw nu er een heftige oorlog woedt tussen goede en slechte vampiers. Dan gebeurt er iets wat Lucan dwingt een keuze te maken. 

 

♥ Mijn mening// Dit is het eerste deel uit de serie Middernacht. Deze serie bestaat uit negen delen. Het genre is Fantasy. Het boek bevat redelijke korte hoofdstukken en wordt verteld vanuit de twee hoofdpersonen Gabrielle en Lucan. Het verhaal is leuk maar vooral aan het begin is het wat langdradig. Aan het einde van het boek komt er daadwerkelijk spanning en sensatie. Ook de hoofdpersoon Gabrielle vind ik een beetje naïef. Later in het verhaal wordt dat goed gemaakt. Lara Adrian heeft een zeer prettige schrijfstijl maar ondanks dat moest ik me wel een beetje door de eerste hoofdstukken doorworstelen. En toch… op de een of andere manier weet Adrian zo te schrijven dat de ik de hoofdpersonen niet kon loslaten en ik niet kon wachten om verder te lezen (ondanks dat de opbouw van het verhaal dus traag is). Kortom het verhaal is niet al te ingewikkeld, makkelijk te volgen. Het verhaal is wel minder spannend dan ik had verwacht maar de romantiek maakt een hoop goed.  Uiteindelijk wil je na de laatste pagina de volgende acht boeken ook lezen. Je moet natuurlijk wel van de vampierwereld houden. Voorzover ik weet hoef je de boeken niet op volgorde te lezen. Denk wel dat het leuker is.

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️

♥ Prijs// Paperback € 18,99 & Ebook € 7,99

♥ Deze auteur schreef o.a.// Middernacht serie: 1. Gabrielle, 2. Tess, 3. Elise, 4. Dylan, 5. Renate, 6. Claire, 7. Alexandra, 8. Jenna, 9. Corinne. 

 

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: