Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘Vuur en As # 1 – De heerschappij van de maskers’ – Sabaa Tahir

31 maart 2016


Image

Oorspronkelijke titel: An Ember in the Ashes |Uitgever: Luitingh-Sijthoff | Categorie: Young Adult| Aantal pagina’s: 463 | Jaar: oktober 2015  | ISBN: 9789024565924

♥ Samenvatting // Al jaren leeft Laia in angst onder het wrede regime van het Imperium. Ze heeft geen keus, omdat ze is geboren als Geleerde.

Elias is in opleiding tot Masker, een elitesoldaat van het Imperium en een toonbeeld van macht, trots en genadeloosheid. Maar het enige wat Elias wil, is ontsnappen.

Dan wordt Laia’s broer opgepakt wegens verraad. In ruil voor hulp bij zijn bevrijding waagt Laia haar leven als spion. Vermomd als slaaf dringt ze Blackcliff binnen, de militaire academie van de Maskers onder leiding van de meedogenloze Commandant. Daar ontmoet ze Elias, de jonge soldaat die eigenlijk haar vijand is… 


♥ Mijn mening// Na aanleiding van de vele lovende recensies dit boek aangeschaft. Wat een prachtige cover! Het verhaal wordt verteld vanuit de twee hoofdpersonen Elais en Laia. Vanaf de eerste pagina zat ik in dit verhaal. Ik kon het niet wegleggen. De twee hoofdpersonages zijn zeer goed uitgediept en in een paar pagina’s tijd had ik er twee nieuwe vrienden bij en ook een paar vijanden. Daarnaast schrijft Tahir enorm beeldend waardoor je het gevoelt hebt dat je naast de hoofdpersonen staat en de pijn werkelijk voelt van de martelingen die sommige bijpersonages moeten doorstaan (slik!). Ontzettend goed gedaan. Haar schrijfstijl is ontzettend vlot en zeer makkelijk te lezen en dus te volgen terwijl de ene actie de andere opvolgt. Het verhaal is zeer goed opgebouwd met uiteindelijk een geweldige cliffhanger
. Ze weet haar fantasiewereld tot leven te brengen. Alles zit er in: complotten, ontluikende liefde, vriendschap, intriges, onrecht en ga maar door. Als je houdt van dystopische werelden dan is dit boek iets voor jou. Het verhaal is geweldig en het leest als een trein. Vuur en As is het eerste deel. Het tweede deel wordt 26 april 2016 verwacht maar wel alleen in het Engels. De datum van de vertaling in het Nederlands is nog onbekend helaas. De filmrechten zijn inmiddels ook verkocht.  

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

♥ Prijs// Paperback € 19,99 & Ebook € 12,99

♥ Deze auteur schreef o.a.// ‘A Torch Against the Night’ deel 2: verschijnt 26-04-2016 in het engels. Nederlandse vertaling: datum nog onbekend. 

 

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: