Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘Wonderkind # 2 Legend Trilogie’ – Marie Lu

19 april 2016


Image

Oorspronkelijke titel: Prodigy |Uitgever: Gottmer Uitgevers Groep b.v. | Categorie: Young Adult | Aantal pagina’s: 381 Jaar: januari 2013  | ISBN: 9789025751456

♥ Samenvatting // June en Day zijn Los Angeles ontvlucht en arriveren in Las Vegas. De strijd tussen de Republiek en de Koloniën wordt steeds heftiger. Ze sluiten zich aan bij de Patriotten, een groep rebellen die de Republiek ten val wil brengen. De Elector Primo is overleden en zijn zoon Anden heeft zijn plaats ingenomen. 

Dit is het moment om een revolutie te beginnen en de voormalige Verenigde Staten in ere te herstellen. De Patriotten zijn bereid Day te helpen om zijn broertje op te sporen en naar de Koloniën te ontsnappen. Daar staat wel iets tegenover: June en Day moeten de nieuwe Elector vermoorden. 


♥ Mijn mening// Dit is het tweede deel van de Legend trilogie. Dit boek begint waar het eerste deel is gestopt. Om maar gelijk mijn mening te geven… Zo vlot geschreven als het eerste boek is zo tergend langzaam gaat dit verhaal. Het ene detail na het andere. Pfff…. en er gebeurt bitter weinig. Het is overduidelijk (voor mij) dat dit een tussenboek is. Het verhaal wordt enorm opgerekt en er zit geen schot in de zaak. Aan het einde begint het weer een beetje spannend te worden. Maar eerlijk, de vlotte schrijfstijl vond ik hier totaal niet terug ondanks dat Marie Lu zeer beeldend kan schrijven. Ik was blij dat ik dit deel uit had, en ik heb meerdere malen gedacht om te stoppen. Wederom zijn de hoofdstukken om en om geschreven vanuit de twee hoofdpersonen. Hier vond ik het iets storender omdat ik soms niet eens wist wie er nou aan het woord was terwijl de naam notabene het hoofdstuk aangaf. Daarnaast staat er op de achterkant echt een enorme fout. Hoe is het mogelijk dat daar staat 2130 v. Chr. (voor Christus? huh)! Het verhaal speelt zich af in de toekomst!! Kortom, ik vond het echt een minder boek en heb het met moeite uit gekregen, terwijl het eerste boek zo veel belovend was. 

 

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️

♥ Prijs// Paperback € 16,95 & Ebook € 7,99

♥ Deze auteur schreef o.a.// Legend trilogie: Legend en Finale

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: