Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘Zes maanden zonder’ – Charlotte de Monchy

26 april 2016


Image

Uitgever: Meulenhoff Boekerij B.V. | Categorie: Chicklit/Roman | Aantal pagina’s: 317 | Jaar: april 2015  | ISBN: 9789022573037

♥ Samenvatting // Als je op je achtentwintigste in een kamertje bij je zus woont, je uit verveling met je baas slaapt en je op je werk het grootste gedeelte van de tijd op de wc afleveringen van The Killing zit te kijken op je telefoon, weet je dat het tijd is voor een rigoureuze verandering, vindt Robin. Aangezien drank en mannen in haar leven meestal voor problemen zorgen, gaat ze met haar zus een weddenschap aan om een half jaar geen alcohol te drinken en met niemand naar bed te gaan.

Een gehucht in Ierland lijkt Robin de perfecte locatie om haar weddenschap te winnen. Ze neem zonder aarzelen een baantje aan als kindermeisje in het slaperige Granmoore, maar binnen tien minuten krijgt ze al ruzie met haar werkgever, en de baan is ook niet wat hij haar had voorgespiegeld. Toch blijft ze, bij gebrek aan een beter plan. Die impulsieve beslissing brengt haar een onverwachte vriendschap, hilarische verwikkelingen en… de kans om eindelijk de liefde van haar leven te vinden. 

♥ Mijn mening// Na heel veel young adult boeken te hebben gelezen was ik het opeens een beetje zat. Ik wilde een ander genre. Een genre vol met romantiek. Ik was klaar met oorlog, toekomstige werelden en kinderen die zich moesten zien te redden in allerlei spellen en overlevingswedstrijden. En toen kwam ik dit boek in mijn boekenkast tegen. Wat een verademing. Het eerste boek wat ik sinds tijden in een ander genre lees is ook gelijk een hit. Een schot in de roos. Wat een ontzettend leuk boek zeg. Super leuk geschreven. Vlot en prettig leesbaar. Ook schrijft Charlotte zo beeldend dat je werkelijk denkt dat je daar met haar in de kroeg zit of een wandeling aan het maken bent. Geweldig! Daarnaast is het verhaal niet enorm vernieuwend maar wel een genot voor de hersenen, heerlijk om te lezen. Natuurlijk bevat deze chicklit een driehoeksverhouding en zit er een ‘bad guy’ in en zoals het ook hoort eindigt het allemaal goed maar wat maakt het uit als het zo goed geschreven is. Diepgang zonder het traag te laten zijn. Leuke uitgediepte persoonlijkheden zonder te veel details. Zalig. Alles is precies goed. De omschrijving van het landschap, de vriendschap tussen de zussen en vriendin, de romantiek en natuurlijk de humor. Echt een geweldig boek. Gelukkig heeft ze nog een boek geschreven ‘Enkeltje Ierland’. Ik kan niet wachten om het te lezen. 

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (jazeker!! 6 sterren)

♥ Prijs// Paperback € 10,- & Ebook € 12,99

♥ Deze auteur schreef o.a.// Enkeltje Ierland

 

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: