Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘Het spel’ – Amanda Prowse

28 april 2016


Image

Oorspronkelijke titel: The Game |Uitgever: Aerial Media Company | Categorie: Roman | Aantal pagina’s: 239 | Jaar: 2016  | ISBN: 9789402601107

♥ Samenvatting // Gemma Peters is zestien jaar oud en heeft alles wat haar hartje begeert. Ze is gelukkig. Ze heeft liefhebbende ouders, hele leuke vrienden en vriendinnen en op school gaat het ook goed. Misschien dat haar ouders af en toe te overbezorgd zijn maar is dat niet altijd zo met tienerdochters? 

Maar dan, op de avond van de toneelvoorstelling, verdwijnt Gemma. Niemand heeft haar nog gezien. Ze is spoorloos. Waar is ze gebleven? Waarom heeft ze gelogen tegen haar ouders en komt ze ooit nog thuis?

♥ Mijn mening// Dit mijn vijfde boek wat ik lees van de auteur Amanda Prowse. Een schrijfster waar ik maar geen genoeg van kan krijgen. Eerlijk is eerlijk het ene boek vind ik beter dan het andere boek. Ik vind ‘Een beetje liefde’ nog steeds haar beste (geweldige karakters en prachtig beeldend geschreven). Bijna al haar boeken bevatten een thema. Normaal vind ik dat storend maar in het geval van Amanda heb ik daar dus totaal geen moeite mee. Dat komt door haar geweldige schrijfstijl. Niet belerend maar informatief. Daarnaast schrijft ze zeer beeldend en zijn haar personages geweldig uitgediept waardoor ze direct sympathie creëert. Zo ook met dit boek. Dit boek neemt je mee naar een doorsnee gezin waarin de ouders hun kinderen met liefde opvoeden. Als snel blijkt het iets te veel te zijn. Het ene compliment na het andere krijgt met de name de oudste dochter. Uiteindelijk werkt dit verstikkend en werkt het zelfs averechts. Wat je direct brengt bij het thema. Dit boek heeft mij ook aan het denken gezet. Door de vele complimenten wist de hoofdpersonage niet meer of ze het nou werkelijk goed deed en of ze nou ook echt zo geweldig was als haar altijd werd gezegd of dat dat dus helemaal niet zo was. De emoties van de familie worden briljant omschreven. De angst en het verdriet over ‘het verlies’ van een kind laat je rillen en hopen dat het je nooit zal overkomen. Dit is de grootste angst van iedere ouder. Je kan ze maar tot zover beschermen, helpen en opvoeden. Net als al haar boeken leest dit als een trein. Nergens verzand ze in teveel details. Kortom een heerlijk boek met een boodschap. Doe ermee wat je wilt.

Overigens wil ik even vermelden dat dit boek bestaat uit het verhaal ‘Het spel’ (103 pag.), informatie over Amanda Prowse (1 pag.) en vier Previews van vier van haar boeken. Dit om teleurstelling te voorkomen. Het verhaal is dus veel korter dan het boek doet voorkomen.

Dit boek heb ik ter recensie mogen ontvangen van Aerial Media Company. Dank jullie wel!

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️⭐️

♥ Prijs// Paperback € 10,00 & Ebook € 3,99

♥ Deze auteur schreef o.a.// Wat heb ik gedaan?Een beetje liefdeHaar naam is Poppy DayEen eenzame kerst?, Clovers kind, Verhaal van een moeder, De ideale dochter, Vergeet mij niet, Iets heel bijzonders (verschijningsdatum: 01-06-2016)

 

Liefs,

Daantje

2 gedachtes over “Recensie: ‘Het spel’ – Amanda Prowse

  1. Hilde schreef:

    Interessante blog :-). Amanda Prowse staat ook op m’n TBR lijstje. Als ik eraan begin, weet ik waar ik nu moet zijn voor boekbesprekingen van deze auteur. 😉

    Like

    1. :-)) Dank je wel voor je leuke reactie.

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: