Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘Clover’s kind’ – Amanda Prowse

6 mei 2016


Image

Oorspronkelijke titel: Clover’s child |Uitgever: Aerial Media Company | Categorie: Roman | Aantal pagina’s: 352 Jaar: juni 2015  | ISBN: 9789402600612

♥ Samenvatting // Als de achttienjarige Dot haar Sol ontmoet, heeft ze het gevoel dat ze eindelijk de ware liefde heeft gevonden… Solomon Arbuthnott is een knappe soldaat van Saint Lucia. Dot is een verkoopster uit een arme buurt in Londen. Samen dromen ze van een gedeelde toekomst: leven onder een blauwe hemel met zonneschijn, vreugde en liefde. Maar in 1961 is het niet gepast dat een East Endse meid verkering heeft met een jongen uit West-Indië, laat staan dat ze met hem het land verlaat. Ze gehoorzamen hun ouders en laten hun leven door hen bepalen. Ook al breekt het hun hart.

♥ Mijn mening//Dit mijn zesde boek wat ik lees van de auteur Amanda Prowse. Wederom een boek van een van mijn favoriete auteurs. En dat komt door haar geweldige schrijfstijl. Prowse kan als geen ander beeldend schrijven. Daarnaast schrijft ze vlot en is het makkelijk te volgen. Vanaf de eerste pagina woonde ik bij Dot (Clover) in huis, liep ik door de straten van Londen, lachte en huilde ik met haar mee. Dus ook met dit boek maakt ze het voor mij weer helemaal waar. In dit boek neemt ze je mee naar het Londen, 1961. Beschrijft ze perfect de klassenverschillen, de vooroordelen tegen een donkere huidskleur en de schande van een ongehuwde moeder. Om triest van te worden. Nergens verzande ze in ellenlange omschrijvingen, nergens te veel details. Wat een heerlijk verhaal. Als ik dan één minpuntje moet geven is het dat ik een beetje moeite had met het platte East End-accent wat ze gebruik voor Dot (woorden als mot en ken). Ik begrijp wat Prowse hiermee wilde bereiken maar het was voor mij niet nodig geweest. Soms vond ik het zelfs een beetje storend maar (natuurlijk is er een maar) werd hierdoor wel heel goed het klassenverschil beschreven. De hoofdpersoon is een heerlijke meid, lekker ‘down to Earth’ en met haar hart op de juiste plek. Gedurende het boek zie je haar persoontje groeien tot een vrouw die weet wat ze wil en leert ze omgaan met hoe het leven haar behandeld. Zeer goed gedaan door Amanda. Het verhaal is prachtig geschreven en houdt je aan het boek gekluisterd door de onverwachte wendingen. Tot en met de laatste pagina vraag je je af hoe het gaat eindigen. Wat een geweldig boek is dit!! Ik kan hem iedereen aanraden.   

Dit boek heb ik ter recensie mogen ontvangen van Aerial Media Company. Dank jullie wel!

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

♥ Prijs// Paperback € 17,95 & Ebook € 9,99

♥ Deze auteur schreef o.a.// Wat heb ik gedaan?Een beetje liefdeHaar naam is Poppy DayEen eenzame kerst?, Het spel, Verhaal van een moeder, De ideale dochter, Vergeet mij niet, Iets heel bijzonders (verschijningsdatum: 01-06-2016)

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: