Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘Glossy’ – Sally Koslow

10 mei 2016


Image

Oorspronkelijk titel: Little Pink Slips | Uitgever: Sijthoff | Categorie: Roman | Aantal pagina’s: 397 | Jaar: 2007  | ISBN: 9789021801155

♥ Synopsis// Het leven van Magnolia Gold is te mooi om waar te zijn: ze is hoofdredacteur van Lady, een van de grootste glossy’s van het land, ze woont in Manhatten en heeft een kast vol designerkleding. Maar haar droombaan verandert in een nachtmerrie na een rampzalige restyling van het blad. De nieuwe hoofdredacteur is de populairste talkshow presentatrice van het land. Deadline? Budget? Nooit van gehoord. Aan Magnolia de weinig glossy eer om het blad van de ondergang te redden. 


♥ Mijn mening// Glossy is het debuut (2007) van Sally Koslow. In dit boek krijg je een kijk je in de wereld van de glossy magazines. Heerlijk! Ondanks dat het in het genre romans valt staat de romantiek op tweede plaats wat ik een uitdaging vind. Nu moet ze namelijk proberen om mijn aandacht vast te houden zonder de romance, maar ook zonder het boek een opstel of een encyclopedie van feitjes te laten lijken. En…. dat is haar gelukt! Ik moest even wennen maar ik heb genoten. Want niet alleen het verhaal en haar schrijfstijl is leuk, vlot en goed maar ook haar hoofdpersonage is super. Eindelijk eens geen Bitch on the top maar een vrouw die eigenlijk nog steeds met haar schoenen in de klei staat maar dan wel op een paar designer schoenen. Een zeer vriendelijke, sympathieke aardige en doodgewone hoofdredactrice die mee moet draaien in het glossy wereldje. En daar gaat het helaas ook mis voor het hoofdpersonage. Even niet opletten en je wordt gedegradeerd. Gelukkig zie je haar, gedurende het verhaal groeien naar een vrouw met ballen. Mensen gaan ver om hun doel te behalen. Gelukkig Magnolia uiteindelijk ook maar het blijft een vriendelijk personage. Kortom een heerlijk boek. Mocht je hem ergens tweede hands tegen komen, neem hem mee. Heerlijk boek, zeer entertaining!

 

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️⭐️

♥ Prijs// Paperback € 7,35 & Ebook nvt

♥ Deze auteur schreef o.a.// With Friends Like These (Engels), The Late, Lamented Molly Marx (Engels), The Widow Waltz (Engels).

 

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: