Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘Een huis in Frankrijk’ – Eva de Wit

12 mei 2016


9200000036183385

Uitgever: Zomer & Keuning | Categorie: Roman | Aantal pagina’s: 304 | Jaar: april 2015  | ISBN: 9789401904384

♥ Synopsis// Melanie woont in een prachtig opgeknapt landhuis in Frankrijk. Ze is hierheen gegaan voor de liefde van haar leven, maar die heeft haar verlaten. Nina heeft een leuke baan en een ogenschijnlijk goede relatie. Wat ze verborgen houdt, is dat ze wordt mishandeld en dat ze op de vlucht is. Jessica kan haar baan als manager eigenlijk niet aan en kampt met eenzaamheid en een alcoholprobleem. Suus heeft het misschien nog het beste op orde. Maar ook dat is schijn, want ze heeft grote financiële problemen en is zwanger van een derde kindje. Wanneer de vier vroegere vriendinnen bij elkaar komen in Melanies huis in Frankrijk, blijkt dat niemand het zo goed voor elkaar heeft als ze graag zou willen. De vrouwen slaan de handen ineen om het tij te keren.  


♥ Mijn mening// Naar aanleiding van alleen maar positieve recensies ben ik dit boek gaan lezen. Ik had namelijk zin in een feelgood roman dat niet op Hollandse bodem afspeelde maar in een heerlijk zonnig land. Frankrijk bijvoorbeeld 😉 Dit is het debuut van Eva de Wit. Het verhaal is simpel: Vier vriendinnen die hun vriendschap nieuw leven in blazen en die allemaal een geheim hebben voor elkaar. Later zal er nog een vijfde vriendschap ontstaan. Dit speelt zich allemaal af in een heerlijk romantisch Frans dorpje. Door de prachtige omschrijving van de omgeving waan je je werkelijk in Frankrijk en in hun chambre d’hodes. Het verhaal zelf is leuk maar soms wel erg traag. En met die geheimen valt het allemaal wel mee, daar had ik toch wel iets meer van verwacht. Vooral het werken naar het moment dat ze de geheimen met elkaar moeten delen is erg traag. Het duurt maar en duurt maar. Natuurlijk is het een roman dus heel erg veel spannends gebeurt er niet (ondanks de geheimen). Heel af en toe had ik zelfs ik neiging om het op te geven maar door de kleurrijke beschrijvingen van de mensen, omgeving etc wilde ik het toch uit lezen. Overigens leest het makkelijk en vlot. Elk hoofdstuk bevat het perspectief van één van de vriendinnen. Boven de hoofdstukken staat de gedachtengang van Marie hun toekomstige vijfde vriendin. Dit zou je moeten triggeren maar heeft niet dat effect op mij persoonlijk. Het verhaal bevat alle ingrediënten voor een feelgood roman. Vriendschap, liefde, een foute man en natuurlijk een rots in de branding maar het had voor mij allemaal wat sneller, vlotter gemogen. Kortom een heerlijk boek met niet al te veel diepgang. Gewoon een lekker verhaaltje om in je luie strandstoel te lezen. Ondanks de kritische puntjes (blijkbaar is het iets te zoet allemaal voor mij) vond ik het toch een leuk boek (nadat ik mijn verwachtingen wat had bijgesteld) en zou het zeker aanraden aan anderen mits je zin hebt in dit genre natuurlijk. Haar nieuwe boek ‘Een zomer in Frankrijk is verkrijgbaar vanaf 14 juni 2016.

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️

♥ Prijs// Paperback € 15,00 & Ebook € 7,99

♥ Deze auteur schreef o.a.// Een zomer in Frankrijk

 

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: