Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘Op de man af’ – Jane Fallon

17 mei 2016


9200000021705548

Oorspronkelijk titel: Getting Rid of Matthew | Uitgever: De Fontein Romans & Spanning | Categorie: Roman | Aantal pagina’s: 430 | Jaar: oktober 2013  | ISBN: 9789032514419

♥ Synopsis// Helen is dik in de dertig en heeft al lang – véél te lang – een affaire met Matthew. Hij is het prototype machtige zakenman en sexy huisvader, en was (uiteraard) ooit haar baas. Maar dan besluit Helen dat het genoeg is geweest, ze moet ook verder met haar leven: de tijd is nu écht aangebroken om Matthew te dumpen. Tijd voor actie! Op dat moment verschijnt hij aan haar deur: ‘Ik heb het verteld!’ juicht hij. ‘Ik ben bij haar weg! Ik ben nu helemaal van jou!’ en hij trekt meteen bij haar in. Wat te doen? Helen kan hem er nu niet zomaar uitgooien, ze heeft Matthew immers jaren gesmeekt om alles op te geven voor haar. Er rest Helen maar één ding: Matthew en zijn vrouw Sophie weer bij elkaar krijgen. 


♥ Mijn mening// Een leuke roman met een oud bekend thema. Alleen zie je het nu van de andere kant en wordt het net even anders uitgelegd als het standaard verhaaltje. Natuurlijk is ze de foute vrouw maar je leert haar kennen en daardoor is ze lang niet meer zo fout. Ja, ze neemt de schuld op zich maar wie is er nou werkelijk fout? Helen of Matthew? De hoofdpersoon is ondanks haar ‘fout’ een hele leuke vrouw. Ze weet wat ze ‘fout’ heeft gedaan en probeert het weer recht te breien. Ze heeft humor en brains. En ze laat zich niet kisten en weet ze iets fouts terug te draaien. Het verhaal is vlot geschreven en leest als een trein. Hier en daar een cliché maar dat is de auteur vergeven. Het verhaal is leuk en geeft je een andere kijk op de situatie. Niet alles is altijd zoals het lijkt. Het is geschreven vanuit het perspectief van Helen maar ook kleine beetjes vanuit de ex van Matthew Sophie. Dit boek gaat over liefde, vriendschap, verlies en heeft ook nog humor. Leuk boek. Aanrader!  

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️

♥ Prijs// Paperback € 5,00 & Ebook € 9,99

♥ Deze auteur schreef o.a.// Krijg je wel, Tegen beter weten in, Tussen twee zussen & Vierspel.

Liefs,

Daantje

2 gedachtes over “Recensie: ‘Op de man af’ – Jane Fallon

  1. My Paperblank schreef:

    Wat een leuke review, klinkt als een heerlijk vakantie boek, verstand op nul en lekker weg zwijmelen.

    Like

    1. Dankjewel wel voor je leuke reactie. Het is echt een leuk boek.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: