Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘Hard Hart’ – Ish Ait Hamou

19 mei 2016


Image

Uitgever: Manteau | Categorie: Roman | Aantal pagina’s: 160 | Jaar: december 2015  | ISBN: 9789022328965

♥ Synopsis// De jonge Tom Macleigh laat de bedrukte sfeer van zijn ouderlijk huis en de voorspelbaarheid van zijn saaie provinciestadje achter zich om te gaan studeren aan de universiteit van Boston. In de anonimiteit van de grootstad bloeit de teruggetrokken jongeman langzaam open: hij staat op eigen benen, maakt enkele intrigerende nieuwe vrienden en komt in de ban van zijn bloedmooie studiegenote Rachella. Verlegen als hij is, durft Tom haar niet aan te spreken en verliest hij zich in dagdromen. Hij krijgt ook steeds meer af te rekenen met onverklaarbare woedeaanvallen waarin hij het contact met de werkelijkheid compleet verliest. Maar wanneer Rachella een donkere periode doormaakt, blijkt hij toevallig de juiste man op de juiste plaats. Ze groeien gaandeweg naar elkaar toe. Wordt de liefde voor Rachella zijn redding of zijn ondergang? 


♥ Mijn mening// Dit is het eerste boek wat ik lees van deze auteur. Bekend als choreograaf en jurylid van So you think you can dance.  Het verhaal is bijzonder. en neigt een liefdesverhaal te worden tot de laatste pagina’s dan valt alles opeens op zijn plaats. Het verhaal is prachtige geschreven met zeer mooie zinnen. Het leest vlot en makkelijk. Het verhaal intrigeert dusdanig dat je het graag wil doorlezen. Persoonlijk had ik zelf een puntje van je kritiek namelijk dat ik het redelijk traag gaat. Nadeel daarvan is dat je niet precies snapt waar het verhaal heen gaat wat bij mij dan al snel de vraag doet reizen…. ‘Doorlezen of stoppen?’ Maar door alle lovende kritieken heb ik het uitgelezen en snap ik de enthousiaste reacties. Persoonlijk vond ik het prachtig om te lezen maar is het toch niet helemaal mijn ding  Ik hou toch meer van verhalen waar je direct wordt ingezogen en die je niet meer loslaten. Hier duurde het echt veel langer tot de laatste pagina’s dus. Kortom een prachtig geschreven boek maar niet helemaal mijn genre. 

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️

♥ Prijs// Paperback € 15,00 & Ebook € 12,99

♥ Deze auteur schreef o.a.// Cécile & Als je iemand verliest die je niet kan verliezen

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: