Daantje loves to read

Book reviews and a little more


26 mei 2016

537325f633f4f3.46724654

Uitgever: ambo | anthos | Categorie: Roman | Aantal pagina’s: 160 | Jaar: maart 2015  | ISBN: 9789047204572

♥ Synopsis// Hélène, een vrouw met een overzichtelijk leven dat draait om haar man, haar kinderen en haar kleinkinderen. Ze is een voorbeeldige echtgenote, een perfecte vrouw, geen vrouw voor overspel. Tot ze op een zomerse dag in een impulsieve bui ingaat op de avances van een vreemdeling. Hélènes overspel eindigt echter in een nachtmerrie wanneer haar minnaar in bed een hartaanval krijgt en overlijdt. Ze vlucht en besluit deze misstap direct te vergeten en er nooit met iemand over te praten. Maar diezelfde avond komt ze er achter dat ze in alle paniek haar handtas in zijn appartement heeft laten staan. Geconfronteerd met een duivels dilemma gaat Hélène tot het uiterste om de waarheid te verhullen. En dan meldt zich een jonge vrouw die zegt alles te hebben gezien die middag.


♥ Mijn mening// Het boek valt in het genre roman maar echt een roman vond ik het niet. Het had meer iets weg van een psychologische thriller. Wel een hele lichte maar toch. Het is geen dik boek maar toch zit er een leuk verhaal in. Helaas blijven de personages oppervlakkig en het verhaal krijgt ook geen diepgang. Alles blijft vlak waardoor ik geen affiniteit met de hoofdpersonage kreeg. Het verhaal is vlot geschreven en makkelijk te volgen maar ook wel heel ongeloofwaardig vooral hoe ze ‘hem’ in eens ontmoet en waarom ze in eens van gedachten verander.  Wel beschrijft De Rosnay de psychische staat van Helen zeer goed. Je ziet haar langzaam veranderen. Het einde had ik niet verwacht. Leuke plottwist. Kortom een leuk boek.   
   

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️

♥ Prijs// Paperback € 15,00 / Ebook € 7,99

♥ Deze auteur schreef o.a.// Haar naam was Sarah, Manderley voor altijd, Die laatste zomer, Het huis waar jij van hield, Kwetsbaar & Het appartement.

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: