Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘Joodse buren’ – Maria Boonzaaijer

27 september 2016


img_4849

Uitgever:  The House of Books | Categorie: Roman | Aantal pagina’s: 304 Jaar: maart 2015

 | ISBN: 9789044346039

♥ Synopsis// Amsterdam 1943. Op een zondagmorgen snelt Josefien Langeveldt, moeder van acht kinderen, met haar doodzieke baby Lise naar de huisarts. Onderweg stuit ze op een razzia. Een radeloze jonge vrouw probeert haar zuigeling in Josefiens armen te leggen: ‘Red mijn dochtertje!’ Josefien vlucht in paniek weg. Haar weigering om te helpen blijft Josefien achtervolgen tot ver na de oorlog, als er beneden haar Joodse buren komen wonen.

Een familieroman over diepe vriendschap, een geheime liefde, verraad, en de impact van de oorlogsjaren. Tegen de achtergrond van de bezettingstijd en de jaren vijftig, de tijd van wederopbouw, verzuiling, grote gezinnen, het rijke roomse leven en strikte fatsoensnormen.

♥ Mijn mening// Joodse buren is een van de mooiste boeken die ik afgelopen tijd heb gelezen. Dit boek verteld het verhaal over een Katholieke familie in de oorlog en de gevolgen ervan. Het boek is opgedeeld in 4 delen: 1942-1944 (Josefien), 1956 (Josefien en Lise) 1959-1960 en het laatste deel april 2013. De hoofdstukken zijn niet al te lang en de schrijfstijl is totaal niet wollig. Door de prettige schrijfstijl heb je het idee dat je zelf een van de hoofdrollen speelt. Dit boek heeft een zeer sterke verhaallijn waardoor ik het niet kon wegleggen. Vanaf de eerste pagina zat ik in het verhaal. Dit boek heeft een diepe indruk op mij gemaakt. Boek beschrijft prachtig hoe men in die tijd maar een ding wilde en dat was overleven. Een zeer meeslepend verhaal. Het gehele verhaal bleef ik maar hopen dat ze het allemaal zouden overleven. Prachtig tot de laatste zin van het boek.

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

♥ Prijs// Paperback € 9,99 & Ebook € 4,99

♥ Deze auteur schreef o.a.// Papa Tango & Het vreemde meisje 

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: