Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘Voor wie ik heb liefgehad’ – Marcel Vaarmeijer

4 oktober 2016


img_4823

Uitgever: Luitingh-Sijthoff | Categorie: Roman | Aantal pagina’s: 320 | Jaar: februari 2016 | ISBN: 9789024570942

♥ Synopsis// Wanneer de negentigjarige Louise Veldman op een dag een pakketje met haar oude dagboeken bezorgd krijgt in het verpleeghuis waar ze woont, wil ze ze weggooien. Maar een bevriende verpleger weet haar ervan te weerhouden en hij leest haar de dagboeken voor. De gruwelen van de oorlog, de mannen die Louise heeft liefgehad en is kwijtgeraakt, alles waar ze al die jaren voor is weggelopen, beleeft ze opnieuw. Als de boeken uit zijn, resten er nog twee vragen: wie heeft ze gestuurd, en is haar zoektocht naar de liefde echt voorbij?

♥ Mijn mening// Een vlot geschreven roman over het leven van een oude vrouw die terugkijkt op haar verleden tijdens de oorlog en haar leven erna. Het boek is verdeeld in fragmenten uit het verleden en heden. De verhalen die zich in het verzorgingshuis afspelen zijn zeer humorvol. Die over de oorlog zijn heftig. Samen een mooie afwisseling. De oude dame wist mijn aandacht vast te houden van de eerste tot de laatste pagina. Leest lekker makkelijk en blijft boeiend zonder wollig te worden. Dit boek is gebaseerd op het levensverhaal van de moeder van de auteur. Er zullen nog vier delen volgen.   

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️⭐️

♥ Prijs// Paperback € 17,99 & Ebook € 9,99

♥ Deze auteur schreef o.a.// De gloriedagen van Walter Gom, Spit & Wendy’s moeder

Liefs,

Daantje

Een gedachte over “Recensie: ‘Voor wie ik heb liefgehad’ – Marcel Vaarmeijer

  1. Marcel Vaarmeijer schreef:

    Dank voor je 4-sterrenrecensie, Daantje !!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: