Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘Pogingen iets van het leven te maken’ – Hendrik Groen

15 november 2016


img_5112

Uitgever: Meulenhoff | Categorie: Roman | Aantal pagina’s: 328 | Jaar: juli 2015| ISBN: 9789029089975

♥ Synopsis// Hendrik Groen mag dan oud zijn, hij is nog lang niet dood en niet van plan zich eronder te laten krijgen. Toegegeven: zijn dagelijkse wandelingen worden steeds korter omdat de benen niet meer willen en hij moet regelmatig naar de huisarts. Technisch gesproken is hij bejaard. Maar waarom zou het leven dan alleen nog maar moeten bestaan uit koffiedrinken achter de geraniums en wachten op het einde? In korte, ogenschijnlijk luchtige, maar vooral openhartige dagboekfragmenten laat Hendrik Groen je een jaar lang meeleven met alle ups en downs van het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Op de laatste dag van het jaar zal het nog moeilijk zijn om afscheid nemen van dit charmante personage… 

♥ Mijn mening// Hendrik Groen. Wat een heerlijk boek is dit. Het wel en wee van een oudere heer in een bejaardentehuis. Ik heb genoten. Van de avonturen, de ontstane vriendschappen, de personen, de ruzies, de ergernissen en nog veel meer. Wat een prachtige schrijfstijl en een beeldend vermogen heeft deze auteur. Overigens is Hendrik Groen is een pseudoniem. Dit boek leest als een sneltreinvaart ;-). De hoofdstukken zijn opgedeeld in dagboekpagina’s. Zo maak je dus elke dag iets mee met Hendrik. Zalig! Ik heb genoten. Ga hem lezen! 

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

♥ Prijs// Paperback € 19,99 & Ebook € 12,99

♥ Deze auteur schreef o.a.// Zolang er leven is

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: