Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘Zoek het maar uit’ – Chantal van Gastel

29 november 2016


img_5199

Uitgever: The House of Books | Categorie: Thriller | Aantal pagina’s: 431 | Jaar: november 2015  | ISBN: 9789044350043

♥ Synopsis// Wat zou jij doen als je een tweede kans kreeg in je leven? Met die vraag wordt Ella geconfronteerd als haar schijnbaar perfecte leventje overhoopgehaald wordt door een gewapende overval die ze ternauwernood overleeft. Is haar baan in een boekwinkel eigenlijk wel genoeg voor haar? Wanneer gaat ze nu eindelijk zelf een boek schrijven? Wordt het niet eens tijd om te gaan samenwonen met haar ideale vriendje Owen? En waarom denkt ze opeens de hele tijd aan Dex, de jongen met wie ze opgroeide, haar eerste grote liefde? Gelukkig kan Ella met alles wat haar bezighoudt terecht bij haar oma. Dan stuit ze op een geheim dat oma altijd met zich heeft meegedragen over haar eigen jeugdliefde.

♥ Mijn mening// ‘Zoek het maar uit’ leest makkelijk en is weer met een vlotte pen geschreven. Maar…. ondanks dat het makkelijk leest had ik toch moeite om in het verhaal te komen. Beetje traag en een ietwat naïeve hoofdpersoon. Pas halverwege het boek pakte het verhaal me echt (en ging de naïveteit ervan af) en wilde ik het ook uit lezen. Het gaat dan een stuk dieper dan een standaard chicklit. Ondanks dat vind ik haar latere boeken toch beter. Persoonlijk vind ik dat ze echt een groei  heeft gemaakt (groot respect!!). De hoofdpersonen zijn lekker uitgediept waardoor je ze in je hart sluit. De chemie tussen Ella en Dex is zeer geloofwaardig neergezet. Wat het boek geen chicklit stempel geeft, zijn de stukken over de belevenissen van haar oma in haar jeugd. Heel knap gedaan.  Kortom een lekker boek om te lezen.  

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️

♥ Prijs// Paperback € 5,00 & Ebook € 8,99

♥ Deze auteur schreef o.a.// Zonder jou, Ik wist het, Geknipt voor jou, 21 Zomers en andere verhalen, Winter in New York en andere verhalen, Zwaar beproefd!, Zwaar Verliefd & Zwaar verguld

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: