Daantje loves to read

Book reviews and a little more

img_5362

Uitgever: Cargo | Categorie: Thriller | Aantal pagina’s: 288 | Jaar: februari 2016  | ISBN: 9789023494195

♥ Synopsis// Voor de buitenwereld vormen ze een perfect gezin: Anthonie en Romée van Baerle en hun drie kinderen. Ze wonen in een villa met zwembad. Hij is een succesvolle ondernemer, zij een toegewijde yogalerares. Maar dan krijgt Anthonie van zijn vrouw te horen dat ze hem gaat verlaten. Romée is verliefd op een ander en wil een tijdje op zichzelf gaan wonen om afstand te nemen. Die nacht vermoordt Anthonie zijn vrouw. Dit is zijn verhaal. En het hare.

♥ Mijn mening// Wederom een bijzonder boek. Persoonlijk vond ik hem traag. Ik heb meerdere malen gedacht het boek weg te leggen maar heb het uiteindelijk niet gedaan. Het is namelijk niet een standaard thriller met moord en doodslag en een gigantische spanning gedurende het verhaal. Nee, dit boek zit iets anders in elkaar het heeft wel degelijk een prachtig opgebouwd ‘suspense’. Dit is een verhaal waarbij je lijdzaam toeziet hoe iemand afglijd en uiteindelijk zijn vrouw vermoord. Je maakt mee hoe een huwelijk afstormt op een afgrond. Kleine ruzies, achterdocht en verkeerde interpretaties leiden tot grote dramatische gebeurtenissen. Mooie leerschool: blijf altijd met elkaar communiceren. Het verhaal is mooi opgebouwd maar voor mij toch te traag. Het boek wordt verteld door beide hoofdpersonages en krijg je twee perspectieven van hoe het huwelijk ervoor staat. Je krijgt een kijkje  in hun beider hoofd. Wat het ook een beetje eng maakt. Een bijzonder boek waar iedereen uiteindelijk slachtoffer is. Overigens is het verhaal gebaseerd op een waar gebeurd familiedrama. Scary!! 

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️

♥ Prijs// Paperback € 18,90 & Ebook € 14,99

♥ Deze auteur schreef o.a.// Zielloos, Doodskleed, IJskoud, Bloedlijn & Tweede adem

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: