Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘Phone home, Persephone’ – Kate McMullan

13 december 2016


51bwdc4gmpl-_sx331_bo1204203200_

Uitgever: Capstone Press | Categorie: Fantasy/young adult | Aantal pagina’s: 167 | Jaar: augustus 2011  | ISBN: 9781434234360 | Taal: Engels

♥ Synopsis// Everyone believes I kidnapped Persephone. But if you think I’d ever do that, especially to my beautiful queen, you’ve fallen for Zeus’s lies. He made that story up just to make me look bad! The truth is, Persephone was just trying to escape her overprotective mother. She snuck down tot the Underworld all by herself. But that’s just part of the story. 

How do I know the truth? Well, I was there for most of it. And you can always trust me. Hades, King of the Underworld, to tell you what really happened.

♥ Mijn mening// Mythe -o- Mania is een reeks boeken geschreven voor kinderen door auteur Kate McMullan. Elk boek is een parodie van een andere Griekse mythe met in de hoofdrol Hades, de god van de Griekse onderwereld. De boeken zijn nooit identiek aan de originele mythe, want ze zetten Hades altijd in een positief licht en Zeus in een negatief licht. De verhalen beweren dat Zeus een leugenaar is en dat hij de oorspronkelijke mythen heeft gemaakt om zichzelf te promoten. De traditionele held van de mythe, zoals Theseus of Hercules , wordt meestal afgebeeld als een dwaas. Hades moet de held helpen om de missie te voltooien. Er zijn nog andere verschillen tussen de oorspronkelijke mythe en de mythe in het boek; deze zijn vaak humoristische of geven een moderne twist. Bijvoorbeeld , Elysium (Hemel) is een eeuwigdurende rockconcert. Dit is het eerste boek wat ik lees in deze engelstalige serie en ohh, wat is dit leuk. Natuurlijk is het een kinderserie maar ook voor volwassenen is het zeer vermakelijk. Ik heb werkelijk gelachen. Het Engels is zeer goed te volgen (mocht je daar een beetje huiverig voor zijn) en de schrijfstijl is lekker vlot. Het verhaal is natuurlijk fictief maar dat maakt het juist zo leuk. Het boek is niet dik en je hebt het zo uit. Na dit verhaal ben ik wel heel erg benieuwd geworden naar de kijk van ‘Hades’ op de andere Griekse mythes. De volgende ligt al klaar. ‘Hades’ waar ik eigenlijk mee had willen beginnen maar die was niet op voorraad. 

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️⭐️

♥ Prijs// Paperback: € 7,97 & Ebook: nvt

♥ Deze auteur schreef o.a.// Have a hot time Hades!, Say cheese Medusa!, Nice shot Cupid!, Stop that bull Theseus!, Keep a lid on it Pandora!, Get to work Hercules!, Go for the Gold Atalanta!, Hit the Road, Helen!, Get Lost, Odysseus!

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: