Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘Jacoba dochter van Holland’ – Simone van der Vlugt

20 december 2016


546174ebd491b8-37636811

Uitgever: Ambo | Anthos | Categorie: Historische Roman | Aantal pagina’s: 320 | Jaar: april 2015  | ISBN: 9789026330377

♥ Synopsis// Op zestienjarige leeftijd wordt Jacoba van Beieren (1401-1436) gravin van Holland, Zeeland en Henegouwen. Haar man en vader zijn kort na elkaar overleden en de relatie met haar moeder is niet altijd even makkelijk. Als gravin krijgt ze veel te verduren, maar door het onrecht wordt ze alleen maar strijdbaarder. Jacoba van Beieren was een feministe avant-la-lettre. Op invoelende wijze laat Simone van der Vlugt zien hoe ze zich ontwikkelde van een kwetsbaar meisje tot een sterke volwassen vrouw.

♥ Mijn mening// Simone van de Vlugt heeft al vele boeken geschreven in het genre ‘thriller’. Dit boek valt in het genre historische romans. Evenals haar andere boeken leest dit boek als een trein. Een historisch verhaal wat zeer leerzaam is maar niet in saaie feitjes vervalt. Door haar plezierige schrijfstijl wordt geschiedenis een stuk interessanter om te lezen. Ik heb genoten van de sterke jonge Jacoba, die uitgroeit tot een vrouw met haar op haar tanden en die voor niemand bang is. Hou je van geschiedenis en romans dat is dit een heerlijk boek om te lezen.  Ze heeft nog een aantal historische romans geschreven… gelukkig staan die al in mijn kast te wachten.

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️⭐️

♥ Prijs// Paperback: € 7,50 & Ebook: 6,99

♥ Deze auteur schreef o.a.// Nachtblauw, Rode sneeuw in December en De lege stad. 

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: