Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘Tirtha’ – Sterre Carron

27 december 2016


img_5671

Uitgever: Nederlandse Auteurs Uitgeverij | Categorie: Thriller | Aantal pagina’s: 368 | Jaar: oktober 2014  | ISBN: 9789491535161

♥ Synopsis// De gevoelige en humeurige hoofdinspecteur Rani Diaz raakt in ´Tirtha´, het tweede deel van de Rani Diaz thrillerreeks, persoonlijk betrokken bij een golf van geweld en ontvoeringen. Het brengt haar in een rollercoaster van emoties die het harde politiewerk tot een zware taak maken. België wordt overspoeld door een hittegolf en een serie opeenvolgende verdwijningen. Een van hen betreft Romy, het zusje van Rani. Het recherchewerk zit muurvast en Stefaan Derkinderen wordt als extra inspecteur aan het team toegevoegd. Rani is radeloos als zij van het onderzoek wordt afgehaald en ze heeft absoluut geen vertrouwen in het trage speurwerk van haar nieuwe collega. Onderwijl heeft de beruchte advocaat Eli Hellings zijn handen vol aan een groot strafproces, zijn vrouw, zijn minnares en een afperser die geen geweld schuwt. Rani moet zich met de onbetrouwbare Eli en andere perverse oplichters bezighouden, terwijl het web van vermissingen zich razendsnel nationaal en internationaal uitbreidt.  

♥ Mijn mening// ‘Tirtha’ is het tweede boek uit ‘de Rani Diaz thrillerreeks’. Het eerste boek ‘Mara’ heb ik in een paar uur gelezen. Ik was helemaal ‘hooked’. Ik verwachte dit ook bij dit boek. Helaas… gebeurde dat niet in eerste instantie. Ik kwam wat slechter in het verhaal en vond het wat trager dan het eerste boek. Toen ben ik er maar eens goed voor gaan zitten en ben wat langer achter elkaar gaan lezen dan een half uurtje. Blijkbaar was dat de ‘trick’ want na een aantal uur had ik hem toch helemaal uit. Eerlijk is eerlijk ik vond het eerste boek beter (spannender verhaal, goede ontknoping, snellere actie) maar heb dit boek zeker met heel veel plezier gelezen. De schrijfstijl is prettig en de hoofdstukken lekker kort. Er zit iets minder vaart in maar is altijd nog sneller dan bepaalde andere boeken van collega thriller schrijfsters. Kortom wederom een goed boek wat ik kan aanraden om te lezen. Op naar Matsya!    

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️⭐️ 

♥ Prijs// Paperback € 18,95 & Ebook € 9,95

♥ Deze auteur schreef o.a.// Mara, Matsya, Trifla, Indigo, Indra, Gotcha.

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: