Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘Zonder jou’ – Chantal van Gastel & Priscilla van Gastel

18 april 2017


zonder-jou

Uitgever: HarperCollins | Categorie: Thriller | Aantal pagina’s: 384 | Jaar: september 2016 | ISBN: 9789402715903

♥ Synopsis// Wat doe je als je kind een steeds groter gevaar vormt voor zichzelf én anderen?

Valerie staat op een keerpunt. Voor de tweede keer in haar leven. En beide keren werd ze hiertoe gebracht door haar grote liefde Oscar. De eerste keer was jaren geleden, toen ze haar voorspelbare leven inruilde voor een vrijgevochten bestaan met hem.

De tweede keer is nu, nu hij op het punt staat haar en hun zoon Mick te verlaten. Niet omdat hun liefde voorbij is, maar omdat Mick lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis die zo ontwrichtend is dat Oscar het niet meer kan verdragen. Plots staat Valerie er alleen voor. Terwijl het gedrag van Mick angstaanjagend uit de hand loopt, probeert Valerie uit alle macht zichzelf en haar kind te beschermen. Maar hoe doe je dat, als het grootste gevaar van hemzelf afkomstig is?  

♥ Mijn mening// Zonder jou. Een boek van de gezusters Van Gastel. Van Chantal weet ik dat ze geweldig schrijft. Al haar pareltjes staan in mijn kast te pronken. Van haar zus had ik geen idee. Maar ow, wat was ik blij verrast. Ik heb dit boek verslonden. Vanaf de eerste pagina werd ik het verhaal ingezogen. Het leest als een trein en je kan pas uitstappen wanneer je het einde hebt bereikt, want wegleggen is geen optie. Dan blijft het maar door je hoofd spoken. Het is namelijk absoluut een thriller. Retespannend en het zit ongelofelijk goed in elkaar. Maar niet alleen het spannende gedeelte is briljant geschreven ik ‘genoot’ ook van emotie van de hoofdrolspelers. De machteloosheid van de moeder en vader. Subliem. Hier en daar moest ik slikken. Heel hard slikken om niet een traantje te laten maar ook rilde ik van angst. Jasses. Wat een geestenziekte al niet kan doen. Wat een impact het heeft. Verschrikkelijk om je kind zo te zien vechten.  Zelden heb ik een boek in zo’n korte tijd uitgelezen en was ik er zo van onder de indruk. Manden heb ik er aan gedacht. Zo realistisch geschreven en dan het geweldige einde. Briljant dames. Ik kan niet anders zeggen. Ik lees graag jullie volgende project. Maar dan wel op klaarlichte dag en niet alleen 🙂 Brrrr….

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 

♥ Prijs// Paperback € 19,95 & Ebook € 7,99

♥ Deze auteurs schreef o.a.// n.v.t.

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: