Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘Matsya’ – Sterre Carron

20 april 2017


Uitgever: Nederlandse Auteurs Uitgeverij | Categorie: Thriller | Aantal pagina’s: 368 | Jaar: oktober 2014  | ISBN: 9789491535567 

♥ Synopsis// Een half jaar geleden is een rancune losgebarsten. Een volmaakt gedetailleerd vergeldingsplan is opgesteld en niets kan meer mis gaan. Helemaal niks!

‘Welke dag is het vandaag?’ Dat is de vraag die een vreemdeling door de telefoon stelt aan Ellen Verbeek, een bevlogen kinderchirurg, net voordat haar man en tweeling thuiskomen. Een dag later wordt Emma, de oppas, op lafhartige wijze in het zwembad van hun huis vermoord. De dood van deze jonge vrouw stelt de gevoelige hoofdinspecteur Rani Diaz en haar rechercheteam voor raadselen. Ze weten dan echter nog niet dat het pas de eerste ronde is van een meedogenloos vergeldingsplan. De inwoners van Sint-Katelijne-Waver en het chique Bonheiden krijgen te maken met een diepgekwelde en gestoorde moordenaar. En Rani Diaz moet niet alleen de confrontatie aangaan met Ellen Verbeek en andere ongeruste ouders, maar ook privé: haar zorgen om Romy, haar getraumatiseerde jongere zus.  

♥ Mijn mening// Boek 3 van Sterre Carron. Haar eerste deel las heerlijk weg, het tweede deel vond ik iets minder en deel 3 vond ik weer geweldig. Allereerst wordt er dieper ingegaan op het privéleven van de twee detectives Rani en Bert zodat je ze beter leert kennen. Ten tweede raak je nog betrokkener door een aantal emotionele dingen die Rani en haar team overkomen. Ten derde zit het verhaal retegoed in elkaar. Vele plottwisten en behoorlijk spannend. Luguber zelfs. De hoofdstukken zijn kort waardoor je constant op het puntje van je stoel zitten ze worden afwisselend verteld door de detectives en de dader, wat het nog spannender maakt. Hierdoor bestaat overigens de kans dat je snel door hebt wie de dader is. Maar Sterre zou Sterre niet zijn wanneer dit bij mij niet het geval was. Aan het einde had ik wel een vermoedden en die bleek correct maar dat was wel bijna tegen het einde. En ten vierde de prettige schrijfstijl van Sterre. Ondanks de Vlaamse uitdrukkingen hier en daar leest het als een trein. Kortom een heerlijk spannend boek wat je niet kan wegleggen. Elk boek wordt weer beter. Knap staaltje schrijven.  

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

♥ Prijs// Paperback € 19,95 & Ebook € n.v.t.

♥ Deze auteur schreef o.a.// Mara, Tirtha, Trifla, Indigo, Indra, Gotcha & Carta

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: