Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘De verdwenen hoofdredacteur’ – Anna Friedrich

27 april 2017


holly

Uitgever: Boekerij | Categorie: Chicklit | Aantal pagina’s: 368 | Jaar: juli 2016 | ISBN: 9789402306149

♥ Synopsis// Over vrouwen die alles willen: carrière maken, kinderen krijgen, spannende seks, de wereld verbeteren… en nieuwe schoenen

Holly is hét tijdschrift voor de hipste vrouwen die er zijn. Holly zegt wat er in mode is en bepaalt de trends. Elke maand werken heel veel vrouwen (en soms een paar mannen) aan de volgende uitgave van het tijdschrift. Ze zijn jong, oud, dik, dun, girls, intellectuelen, moeders en bitches. Ze willen carrière maken, kinderen krijgen, spannende seks, de wereld verbeteren… en nieuwe schoenen.
Een baan bij Holly is gewild en de concurrentie is groot. De jonge Simone Pfeffer, die er net is aangenomen, is dan ook heel zenuwachtig voor haar eerste ontmoeting met hoofdredacteur Annika Stassen. De bijna vijftigjarige Stassen, grande dame van de tijdschriftenwereld, wordt beschouwd als een grootheid, en ze is niet bepaald blij met Simones ongewone rol op de redactie. Dan gebeurt er iets onbegrijpelijks: Annika Stassen verdwijnt spoorloos, en blijft onvindbaar. Wat zit erachter? Een schandaal? Een misdaad? Van de ene op de andere dag zit de grootste vrouwenglossy van het land zonder leiding. Dat betekent chaos…  

♥ Mijn mening// Dit boek was een impuls aankoop op een website. En zoals zo vaak zijn impuls aankopen niet altijd de beste. Zo ook dus dit boek. Ik had er hoge verwachtingen van nadat ik de samenvatting had gelezen. Ik houd van kleding en magazines en dit was beide verpakt in een boek. Yeahh! Een win, win, win situatie. Helaas kippengaas. Dit boek viel verschrikkelijk tegen. Ik had zoiets verwacht als ‘De duivel draagt Prada’ maar helaas kwam ik bedrogen uit. Het verhaal was traag, ontzettend traag. De personages vaag en het verhaal was dat ook. Het ging nergens over en nog erger het ging nergens naar toe! Ik ben ook niets wijzer geworden over de hoofdpersoon, de verdwenen hoofdredacteur. Veel bla bla. Het lukte me maar niet om in het verhaal te komen. Er zijn nog meerdere delen maar ik ben bij dit boek gestopt. Naast bovenstaande negatieve punten vond ik de schrijfstijl ook niet fijn. Ik heb hem met heel veel pijn en moeite uitgelezen. Echt met horten en stoten in de hoop dat het beter zou worden. Dat het me toch nog ging boeien maar nee. Wat een tegenvaller was dit. Overigens is dit mijn mening en hoeft het absoluut voor jou niet te gelden.  

♥ Mijn rating // ⭐️ 

♥ Prijs// Paperback € 17,50 & Ebook € 5,99

♥ Deze auteur schreef o.a.// De gestolen dagboeken, Een einde aan de leugens en Als mode vreemd gaat.

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: