Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘Partholon trilogie 1: Godin bij vergissing’ – P.C. Cast

11 mei 2017


godin-bij-vergissing

Uitgever: Harlequin | Categorie: Fantasy | Aantal pagina’s: 608 | Jaar: januari 2013 | ISBN: 9789034711489

♥ Synopsis// Al heeft Shannon Parker als lerares Engels voor heel wat hete vuren gestaan, zelfs voor haar is het wat bizar om eerst op mysterieuze wijze te worden aangetrokken door een Keltische pot, dan met haar auto in een heftige storm verzeild te raken en door haar spiegelbeeld een vuurbal in gelokt te worden, om uiteindelijk geradbraakt wakker te worden in een andere wereld.

Een mythische wereld zonder auto’s, computers of opstandige pubers, waarin ze van identiteit heeft geruild met ene Rhiannon – incarnatie van de godin Epona – die op het punt staat in het huwelijk te treden met… een centaur. Shannon mag dan altijd een paardenmeisje zijn geweest en, toegegeven, de centaur in kwestie is een zeer aantrekkelijk exemplaar, maar wat moet een simpel meisje uit Oklahoma nu met een half paard als echtgenoot?

Dat Rhiannon meer goede redenen had om met haar van wereld te wisselen beseft Shannon niet lang daarna, wanneer ze ontdekt dat haar nieuwe wereld, het rijk Partholon, door een leger bloeddorstige gevleugelde monsters wordt bedreigd.

Terwijl deze Fomorianen gruwelijk huishouden in Partholon, trekt Shannon samen met haar centaur – met wie ze het inmiddels méér dan goed kan vinden – ten strijde. Zal het haar lukken te overleven en een manier te vinden om naar huis terug te keren?  

♥ Mijn mening// Het eerste boek uit de Partholon trilogie. Een boek over godinnen vind ik altijd leuk. Ook van dit boek heb ik gesmuld. Een dik pil maar het heeft me geen moment verveeld. Wel moest ik wennen aan de schrijfstijl. De auteur maakt namelijk aan een stuk door gebruik van ‘grappige’ vergelijkingen en metaforen. In het begin was het grappig op een gegeven moment was ik er wel een beetje klaar mee. Maar ondanks dat leest dit 600 pagina dikke boek toch zalig weg. De schrijfstijl is vlot en het verhaal is afwisselend romantisch, spannend en zeer humorvol. De hoofdrolspelers zijn volwassenen wat ik een verademing vind. Ook haar verwijzingen naar het verleden (acteurs, muzikanten) is leuk gevonden en geeft het verhaal net wat meer body. Kortom een prettig, makkelijk boek om te lezen.

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️⭐️ 

♥ Prijs// Paperback € 10,00 & Ebook € 8,99

♥ Deze auteur schreef o.a.// Partholon: 2 Godin uit vrij wil, Partholon: 3 Godin van nature, Het huis van de nacht serie: deel 1 t/m 8.

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: