Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘Indra’ – Sterre Carron

18 mei 2017


Uitgever: Witsand Uitgevers | Categorie: Thriller | Aantal pagina’s: 384 | Jaar: maart 2016  | ISBN: 9789492011381

♥ Synopsis// Na een avondje feesten rijdt Lore Nauwelaerts met de auto twee fietsers aan. Behalve Lore zitten in de auto ook haar vriendin Indra en de straalbezopen Andreas. Om niet de schuld te krijgen van het ongeval stelt Lore aan Indra voor om Andreas achter het stuur te zetten en zelf het hazenpad te kiezen. Maar dat is buiten Andreas gerekend. Wanneer zijn geheugen jaren later beetje bij beetje terugkeert en hij zich vaag herinnert hoe de vork écht in de steel zit, schuiven de vreselijke gebeurtenissen van die septemberavond als een legpuzzel in elkaar. Plotseling voelt Indra zich opgejaagd wild. Ze probeert de touwtjes van haar leven in handen te houden maar glijdt steeds dieper weg in een web van leugens. Ze stort zich in de armen van een steenrijke investeerder uit Saoedi-Arabië, die haar vraagt zich te bekeren tot de islam.  

♥ Mijn mening// Boek zes van Sterre Carron. Ik ben een groot fan van haar boeken al vind ik het ene boek beter dan het andere. Het vorige boek vond ik wat minder maar deze vond ik al weer beter. Al moet ik wel zeggen dat het steeds minder vaak gaat over de hoofdpersonen Rani en Bert en hoe ze de daders vinden met hun onderzoekstechnieken. De boeken vertellen namelijk steeds vaker het verhaal van de daders, slachtoffers of personen die daarmee te maken hebben en hoe ze tot hun daden zijn gekomen. Het lijkt alsof Bert en Rani niet meer de hoofdrolspelers zijn maar ergens op de achtergrond spelen. Dat vind ik soms jammer. Soms vind ik dat jammer. Rani en Bert zijn twee leuke hoofdpersonen waar je meer over wilt weten. Evengoed leest het weer lekker en zit het redelijk goed in elkaar. Ik verbaasde me er over dat we al ver over de helft van het boek waren en er nog niets was prijs gegeven. Best knap eigenlijk. Aan het einde komt ‘alles’ bij elkaar. Maar dat ‘alles’ is wel een heleboel hedendaagse problematiek in de laatste hoofdstukken. Goedemorgen zeg! Het was bijna niet bij te houden. Ook hier vond ik het pas spannend worden aan het einde. Ondanks dat het weinig ging over het privé-leven van Rani en Bert gebeurt er wel iets heel ingrijpends maar pas aan het einde. Hoe dat afgaat lopen lees je pas in het volgende deel. De eerste cliffhanger van deze auteur. Lekker lezen weer.    

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️⭐️

♥ Prijs// Paperback € 19,95 & Ebook € 9,95 (witsant uitgevers)

♥ Deze auteur schreef o.a.// Mara, Tirtha, Trifla, Matsya, Indigo, Indra, Gotcha & Carta.

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: