Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘Thuis in Portugal’ – Marieke Woudstra

14 september 2017


Uitgever: Boekerij | Categorie: Roman | Aantal pagina’s: 224 | Jaar: juni 2015  | ISBN: 9789022574232

♥ Samenvatting // Marjolein heeft een zware tijd achter de rug als alleenstaande moeder met twee puberdochters. Wanneer ze Bart ontmoet is ze aanvankelijk terughoudend; durft ze nóg eens verliefd te worden? Ze neemt hem mee naar haar geliefde Portugal, en als ook Bart valt voor het land, het klimaat, de mensen en de natuur, begint Marjolein toch te geloven dat ze samen een toekomst hebben. Al snel vatten ze het plan op om een oud boerderijtje te kopen in de Alentejo. Als ze door een speling van het lot wat extra geld ter beschikking krijgen, wagen ze de stap: ze kopen huize ‘Altavista’, en zeggen Nederland definitief vaarwel. Ze willen biologische olijfolie maken en verkopen, en verder zelfvoorzienend leven. Maar wie weleens een aflevering van Ik vertrek heeft gekeken, weet dat het allemaal niet vanzelf gaat: er wacht hun een periode met uitdagingen, hard werk en tegenvallers. Zal het Marjolein en Bart lukken hun grote droom te verwezenlijken?  

 

♥ Mijn mening// 

  • Schrijfstijl: vlot geschreven, prettig leesbaar, leest als een trein, zeer beeldend, informatief  op een roman manier, perfect aantal dialogen, 
  • Verhaallijn: origineel, romantisch, meeslepend, spannend, grappig, ontroerend, verrassend, simpel, diepgang, veel details maar past, gebeurtenissen realistisch, hun manier van leven hebben mij aan het denken gezet, 
  • Personages: zeer sympathiek, goed in te leven, echte personages van vlees en bloed, niet teveel personages daardoor goed te volgen 
  • Algemeen: kortom een heerlijk boek, je waantje direct in Portugal. Meteen lezen als je van dit soort verhalen houdt.

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️⭐️

♥ Prijs// Paperback € 10,99 & Ebook € 12,99

♥ Deze auteur schreef o.a.// Een Portugese droom 

 

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: