Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘Het huis met de blauwe luiken’ – Michelle Visser

19 september 2017


Uitgever: Boekerij | Categorie: Roman | Aantal pagina’s: 288 | Jaar: juni 2015  | ISBN: 9789022572498

♥ Samenvatting // Als Anneloes Beekman ontdekt dat haar rijke en succesvolle echtgenoot vreemdgaat, verlaat ze hem en hun luxe ­leventje in Wassenaar. In een opwelling koopt ze een ­vervallen huis met blauwe luiken in midden-Frankrijk om er een chambres d’hôtes in te beginnen. Maar na de eerste euforie loopt ze tegen de harde werkelijkheid aan: het huis moet intensief verbouwd worden, en zelf kan ze amper een schroef van een spijker onderscheiden. Gelukkig maakt ze gemakkelijk vrienden. Met hulp van de Nederlandse klusjesman Sjoerd, de Franse kokkin Georgette en nog meer kleurrijke streekgenoten weet ze een nieuw bestaan op te bouwen. In de zomervakantie komen haar ouders en vriendinnen uit Nederland logeren, en dan beseft Anneloes pas goed hoe ingrijpend haar leven is veranderd. Het Franse platteland vraagt om aanpassing en soms is het lastig om de charme te blijven inzien van de stilte en eenzaamheid, de elektriciteit die regelmatig uitvalt en de grote spinnen in huis. Lukt het Anneloes om van haar Franse droom een succes te maken, of was haar vertrek uit Nederland een grote vergissing? 

 

♥ Mijn mening//

  • Schrijfstijl: vlot, prettig, leest als een trein, zeer beeldend waardoor je je in Frankrijk waant,   chronologische vertelwijze,
  • Verhaallijn: romantisch vanwege de mooi omschreven omgeving, geen liefdes romance, simpel, tikkie voorspelbaar, niet heel veel diepgang, verhaal kabbelt lekker voort ondanks dat er eigenlijk weinig gebeurt (behalve de verbouwing en nieuwe vriendschappen die ontstaan) en toch bleef ik lekker door lezen, realistisch, prettig verhaal, 
  • Personages: sympathiek, hoofdpersoon maakt ontwikkeling door, goed in te leven, precies het juiste aantal personages (heerlijk) 
  • Algemeen: lekker boek om te lezen ondanks het ‘gebrek’ aan een romance. Als je houdt van verhalen waarin mensen vertrekken en een nieuw leven opbouwen in het buitenland’ moet je zeker dit boek lezen. Ze beschrijft de omgeving alsof je er werkelijk bent. Ik kon de lavendel ruiken.

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️⭐️

♥ Prijs// Paperback € 12,50 & Ebook € 9,99

♥ Deze auteur schreef o.a.// Een lucht vol Franse dromen, Opstand, Veronique. 

 

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: