Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘Een Portugese droom’ – Marieke Woudstra

21 september 2017Uitgever: Boekerij | Categorie: Roman | Aantal pagina’s: 256 | Jaar: mei 2017  | ISBN: 9789022575895

♥ Samenvatting // Als de regen weer eens met bakken uit de hemel komt en je staat te balen in een stampvolle forensentrein lijkt het een heerlijke droom: een nieuw leven beginnen in een land met een warm klimaat en ruimte in overvloed. Marjolein en haar geliefde Bart hebben het niet bij dromen gelaten en kochten een oude boerderij met een olijvenboomgaard op een heuvel in Portugal. Na een periode met uitdagingen, hard werken en tegenvallers lukt het hun redelijk om daar zelfvoorzienend en duurzaam te leven. Maar een land bestaat niet alleen uit pittoreske huisjes en weidse vergezichten. Wil je er écht je nieuwe thuis van maken, dan moet je een band opbouwen met de lokale bewoners. In Een Portugese droom raken Bart en Marjolein, die in Portugal Maria wordt genoemd, bevriend met de dorpelingen, met wie ze zingen, praten, koken, eten, werken en feesten en die hun van alles leren over het land en de streek. Tot zich op een kwade dag een vreemdeling met slechte bedoelingen aandient die hun Portugese droom dreigt te verstoren.

 

♥ Mijn mening//

  • Schrijfstijl: vlot geschreven, prettig leesbaar, zeer beeldend, informatief, 
  • Verhaallijn: vervolg op voorgaande roman ‘Thuis in Portugal’, romantisch,  simpel,  weinig maar realistische gebeurtenissen, soms wat langdradig door de vele feiten 
  • Personages: hoofdpersonen zeer sympathiek, leuk neergezet, ook de vriendelijk bevolking uit hun dorp krijgen een rol, echte personages van vlees en bloed, twee hoofdpersonages en veel bijpersonages maar evengoed makkelijk te volgen (knap)
  • Algemeen: een lekker boek waarbij je je weer heerlijk in Portugal waant. Eerlijk is eerlijk… ik had iets meer van het verhaal verwacht. Er gebeurt niet heel veel spannends maar het leest toch lekker weg. 

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️

♥ Prijs// Paperback € 15, & Ebook € 11,99

♥ Deze auteur schreef o.a.// Thuis in Portugal

 

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: