Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘Opstaan’ – Jackie van Laren

26 september 2017
Uitgever: Boekerij | Categorie: Roman | Aantal pagina’s: 336 | Jaar: juni 2017  | ISBN: 9789022581131

♥ Samenvatting // Anne Millers hart is gebroken. Na een stormachtig jaar met haar grote liefde, de wereldberoemde rockster Rory Maquary, is hun relatie gestrand. Nadat ze uitgehuild was, heeft ze zich herpakt en nu leidt ze een rustig, teruggetrokken leven op St. Mary’s, het hoofdeiland van de Britse Scilly-eilanden, waar ze samen met een vriendin een restaurantje runt en Rory probeert te vergeten. Rory wil Anne helemaal niet vergeten. Hij snapt nog altijd niet waarom het misging, en wil niets liever dan haar vinden en het goedmaken. Maar Anne heeft alle contact met hem voorgoed verbroken en wil niet gevonden worden. Met de moed der wanhoop probeert Rory er dan maar samen met zijn zoontje het beste van te maken. Tot Rory de flamboyante tv-kok Woz leert kennen, met wie hij dikke maatjes wordt. Woz nodigt hem uit om een keer langs te komen op zijn nieuwste kooklocatie, een restaurantje van twee vrouwen op St. Mary’s. Een klein reisje met onverwacht grote gevolge.

♥ Mijn mening// 

  • Serie: vervolg op ‘Vallen’ maar is los te lezen 
  • Schrijfstijl: vlot, prettig, beeldend, flashbacks, leest als een trein
  • Verhaallijn: begint met een terugblik op het eerste boek ‘Vallen’, verhaal beetje traag, er gebeurt niet heel veel, romantisch, soms grappig, erg voorspelbaar door dunne verhaallijn, wisselende perspectieven per hoofdstuk van Rory en Anne, 
  • Personages: net als in ‘Opstaan’ nog steeds sympathiek, beide hoofdpersonages zijn gegroeid, Anne is wat meer ‘alternatief’ geworden wat super past bij het leven dat ze leidt en Rory lijkt serieuzer, 2 andere bijpersonen erg grappig en vriendelijk  
  • Algemeen: ik kon niet wachten om na ‘Vallen’ het vervolg ‘Opstaan’ te lezen. Vallen is echt een leuk boek met veel details en belevenissen. Helaas heeft dit boek niet dezelfde uitwerking op mij als het eerste. Waar ik ‘Vallen’ niet kon wegleggen, moest ik me hier soms toch een beetje dwingen om verder te lezen. Het verhaal blijft een beetje dunnetjes. Wat misschien leuk was geweest, was om de de aanloop naar waar Anne nu is gekomen uit te werken (het runnen van een gezamenlijk restaurant). Maar goed, dat gezegd hebbende, heb ik het toch uitgelezen en vond het een lekker tussendoor verhaal.  

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️

♥ Prijs// Paperback € 15,- & Ebook € 11,99

♥ Deze auteur schreef o.a.// Vallen, Q serie: 1. Zin, 2. Ziel, 3. Lief, 

 

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: