Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘Leef!’ – Laura Maaskant

28 september 2017
Uitgever: ten Have | Categorie: Roman | Aantal pagina’s: 191 | Jaar: mei 2014  | ISBN: 9789025903923

♥ Samenvatting // Laura Maaskant is vijftien als ze voor het eerst hoort dat ze een zeldzame vorm van kanker heeft. Na een lang en zwaar behandeltraject lijkt ze genezen, en pakt ze de draad van haar jonge leven weer op. Ze maakt haar vwo af en gaat studeren in Amsterdam.

Maar dan keert de ziekte terug. De prognose is ongewis, haar levensverwachting beperkt. Nogmaals loodzware behandelingen ondergaan wijst Laura af. Ze gaat voor kwaliteit van leven; niet met een bucket list, maar gewoon, met haar vrienden en haar familie, en in haar werk. Zoals ze zelf zegt, ervaart ze haar leven nu juist heel intens.

In Leef! beschrijft Laura niet alleen wat de ziekte haar heeft gekost maar ook wat die haar heeft opgebracht: de mogelijkheid om te genieten van de tijd die haar nog rest, en elke dag diepgaand te beleven. Zie haar blog: http://www.lauramaaskant.nl

♥ Mijn mening// 

  • Schrijfstijl: vlot, prettig, makkelijk, leest als een trein, beeldend,  
  • Verhaallijn: waar gebeurt, meeslepend, positief, zeer ontroerend, verrassend, realistisch, schokkend, aan het denken gezet, diepgang, inspirerend, heldere boodschap, toegankelijk, indrukwekkend, verhaal blijft hangen,
  • Personages: zeer sympathiek, positief, lief, grappig en nogmaals positief, ook de behulpzame mensen om haar heen, toppers
  • Algemeen: Dit is een verhaal wat me bij blijft. Zo positief als Laura in het leven staat, geweldig. Het heeft me ontroerd en de boodschap is duidelijk overgekomen. Mocht je een boek met diepgang willen lezen maar wat zeer prettig en toegankelijk is geschreven…. koop dan Leef!

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️⭐️

♥ Prijs// Paperback € 14,99 & Ebook € 9,99

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: