Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘Witte vleugels, zwarte vleugels’ – Sue Monk Kidd

3 oktober 2017
Uitgever: The House of Books | Categorie: Roman | Aantal pagina’s: 438 | Jaar: november 2014 | ISBN: 9789044344974

♥ Samenvatting // Charleston, South Carolina, begin 19e eeuw. Voor haar elfde verjaardag krijgt Sarah het tienjarige slavenmeisje Hetty ‘Handful’ cadeau. Er ontstaat een gecompliceerde maar hechte vriendschap, die hun levens zal beïnvloeden. Gedurende vijfendertig jaar worden de meisjes gevolgd op hun levensweg. Ze worden geconfronteerd met verdriet, hoop, geschonden vertrouwen, onbeantwoorde liefde en haat. Hetty weet haar kracht en levenslust te behouden, terwijl Sarah de moed vindt om zich samen met haar jongere zus Angelina in te zetten voor de afschaffing van de slavernij en de rechten van de vrouw.

♥ Mijn mening// 

  • Schrijfstijl: vlot, prettig, leest als een trein, moeilijk weg te leggen, mooie zinnen, beeldend, veel beschrijvingen, 
     
  • Verhaallijn: op feiten gebaseerd, origineel, romantisch, meeslepend, spannend, ontroerend, verrassend,  interessant, diepgang, veel details, schokkend, aan het denken gezet, inspirerend, heldere boodschap, toegankelijk, indrukwekkend, leerzaam, informatief,
  • Personages: beide zeer sympathiek ondanks hun verschillende achtergrond, bijzondere vriendschap prachtige personages, ontwikkeling beide personages, verwonderd, ongeloof, veel bijpersonages maar prima uit elkaar te houden, 

 

  • Algemeen: Zelden zo’n heftig boek gelezen en dat zo’n grote indruk heeft gemaakt. Beide hoofdpersonages maken ontzettend veel mee. Beide zijn machteloos maar doen zo hun best om eraan te ontsnappen. Prachtig geschreven, informatief, leerzaam en het leest als een trein. Prachtig boek voor de koude winteravonden.  

 

 

 

 

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

♥ Prijs// Paperback € ? & Ebook € 7,99

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: