Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘Domina’ – L.S. Hilton

17 oktober 2017Uitgever: The House of Books | Categorie: Thriller | Aantal pagina’s: 352 | Jaar: april 2017  | ISBN: 9789044351392

♥ Samenvatting // Judith Rashleigh is met succes gepromoveerd van veilinghuisassistent tot internationale kunsthandelaar. Ze mag daarbij een bloederig spoor hebben achtergelaten, haar nieuwe leven als chique galeriehouder in Venetië is alles waar ze van droomde. Maar terwijl ze zich een weg onderhandelt door de Italiaanse kunstscene lijkt haar verleden haar in te halen. Na een onschuldige opmerking op een feestje beseft Judith dat iemand haar op het spoor is.

♥ Mijn mening// 

  • Serie: 2e deel, vervolg op Maestra
  • Schrijfstijl: niet zo vlot en prettig als haar eerste boek, duurde langer voor ik hem uit had,
  • Verhaallijn: enorm traag, pas aan het einde werd het spannend en gebeurde er daadwerkelijk wat, origineel, informatief, enorm veel details betreffende schilderijen en schildertechnieken, moeilijk in te komen, ingewikkeld, te weinig diepgang, veel te veel details, open eind, weinig tot geen spanningsboog, leerzaam, informatief, 
  • Personages: hoofdpersoon sympathieker dan vorige boek, je krijgt een klein kijkje in haar verleden, moordlustig, koud personage, verwarrend door veel teveel personages met te ingewikkelde namen, niet uit elkaar te houden,
  • Algemeen: Het eerste deel ‘Maestra’ vond ik best spannend en er zat veel ‘romantiek’ in zullen we maar zeggen. In dit deel is de ‘romantiek’ op de achtergrond verdwenen en zou het meer ‘thriller’ moeten zijn. Helaas wordt het verhaal veel te traag opgebouwd waardoor het voor mij geen thriller is. Het verhaal kabbelt maar voort en er gebeurt niet bijster veel. Misschien dat dit komt door de enorme hoeveelheid bijpersonages met te ingewikkelde namen of aan de hoeveelheid informatie of detail beschrijvingen van de schilderijen en schildertechnieken.  Als je daarvan houd heb je een pareltje in handen, houdt je van een boek met vaart dan heb je een beetje pech. Gelukkig heb ik hem toch uitgelezen want in de laatste hoofdstukken zit namelijk de spanning waardoor ik opeens niet meer kon stoppen met lezen. Kortom een boek waar je even de tijd voor moet nemen mits je ook echt geïnteresseerd bent in de schilderkunst. 

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️

♥ Prijs// Paperback € 19,99 & Ebook € 7,99

♥ Deze auteur schreef o.a.// Maestra 

Dit boek heb ik ter recensie mogen ontvangen van uitgever Overamstel. Dank jullie wel!

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: