Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘Diana, haar eigen verhaal (volledig herziene editie)’ – Andrew Morton

24 oktober 2017
Uitgever: Pepper Books | Categorie: Non-Fictie | Aantal pagina’s: 404 | Jaar: juni 2017  | ISBN: 9789020608557

♥ Samenvatting // Toen Diana, haar eigen verhaal in 1992 verscheen, had het een enorme impact op de publieke opinie over het Britse koningshuis. De #1 New York Times Best Seller groeide in korte tijd uit tot een klassieker; niet alleen vanwege de vele onthullingen, maar vooral ook omdat Diana zich persoonlijk had gelieerd aan het boek. Ze was daarmee het eerste lid van het koningshuis dat zich zo open en eerlijk uitliet: over haar ongelukkige huwelijk, haar relatie met de koningin, haar uitzonderlijke leven in het huis Windsor, haar hoop, haar angsten en haar dromen. Diana’s biograaf Andrew Morton heeft met de kennis van nu – 25 jaar later en twintig jaar na Diana’s tragische dood – de geheime interviews met de prinses opnieuw onderzocht. Hij kwam tot schokkende nieuwe inzichten. In deze volledig herziene editie van Mortons buitengewoon succesvolle biografie (meer dan 200.000 verkochte exemplaren), kijkt hij opnieuw naar Diana’s nalatenschap en haar relevantie voor de huidige koninklijke familie. Diana was al een icoon toen ze nog leefde, en na haar dood zal haar legende miljoenen mensen blijven fascineren. Dichter bij een autobiografie van Diana zullen we nooit komen.

♥ Mijn mening// 

  • Schrijfstijl: niet heel vlot, minder prettig,  flashbacks,  lastig te lezen door de niet-chronologische vertelwijze, verwarrend, veel beschrijvingen, erg veel herhalingen
  • Verhaallijn: lastig opgebouwde hoofdstukken vanwege de niet chronologische vertelwijze, meeslepend,  ontroerend, tragisch, verrassend, schokkend, indrukwekkend, leerzaam, informatief,  ingewikkeld door vele personages en plaatsen, veel details, aan het denken gezet, 
  • Personages: erg veel diverse karakters, en erg veel personen wat zeer verwarrend was 
  • Algemeen: De schrijfstijl vond ik nogal lastig, verwarrend en soms ronduit storend. Er komen namelijk zeer veel namen van personen, plaatsen, steden/dorpen, en kastelen/gebouwen in voor, wat op zich geen probleem hoeft te zijn mits het boek goed is ingedeeld en het duidelijk is. Helaas was ik dus redelijk vaak de draad kwijt. Tot welke relatie behoorde deze persoon nou weer? En hoorde dit kasteel nou bij Diana, Charles of was het van vrienden? Huh? Daarnaast was er voor mij nog een storende factor namelijk de vertelwijze, deze is niet chronologisch opgebouwd. Verwarring alom. Het ging van de hak op de tak en het herhalen is meneer Morton helaas ook niet onbekend. Een organigram en een kaart waarop de plekken staan waar Diana zich veel ophield was handig geweest net zoals een betere indeling. Helaas klopte er van de pagina telling ook geen hout. Van 116 naar 228 (of zoiets) en dan weer terug naar 120 maar daar kan de auteur natuurlijk niets aan doen. Uiteindelijk bleek het e-book 404 pagina’s te tellen i.p.v. 321 wat er op de website staat. Maar goed…. ondanks dit bovenstaande kon ik het boek niet weg leggen. Het verhaal is echt zeer tragisch. Het is onbeschrijfelijk wat zij meemaakt en hoe het koninklijk huis zich naar haar opstelt, inclusief Prins Charles. Een 20 jarig meisje wat in het instituut ‘Koninklijk huis’ terecht komt en van toeten nog blazen weet. Niemand die haar helpt, iedereen sluit zijn ogen. Ze wordt aan haar lot overgelaten. Zeer, zeer tragisch. De technische kant van het verhaal is niet best maar de inhoud is ongelooflijk. Elke keer hoopte ik dat er iemand op zou staan om haar een hand toe te reiken maar helaas is dat nooit echt gebeurt. Op het moment dat ze eindelijk, soort van vrij is, komt ze om het leven. Heel verdrietig. 

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️⭐️

♥ Prijs// Hardcover € 19,99,- & Ebook € 12,50

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: