Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘De Joodse bruid’ – Edith Hahn Beer & Susan Dworkin

5 december 2017


Uitgever: The House of Books | Categorie: Non-Fictie | Aantal pagina’s: 256 | Jaar: oktober 2015  | ISBN: 9789044349740

♥ Samenvatting // Edith Hahn studeert rechten in Wenen wanneer Oostenrijk door de Duitsers wordt ingelijfd. Ze wordt vanuit het joodse getto naar een werkkamp in Duitsland gestuurd. Na maanden van onmenselijk zware arbeid kan Edith eindelijk weer naar huis, maar in Wenen is de situatie voor joden inmiddels dramatisch verslechterd. De schok is groot als ze hoort dat haar eigen moeder op transport is gesteld naar een concentratiekamp in Oost-Europa en als blijkt dat haar vriend Pepi niet de rots in de branding is die ze nu zo hard nodig heeft. Uit angst om opgepakt te worden, besluit Edith niet terug te keren naar het getto. Ze verwijdert de davidster van haar kleren en zwerft door de stad. Met valse papieren komt Edith in München terecht. Daar ontmoet ze Werner, een charmante nazi-officier die op slag verliefd op haar wordt en haar ten huwelijk vraagt. Ondanks het enorme gewetensconflict en de angst om haar grootste geheim – haar joodse identiteit – te moeten prijsgeven, beseft Edith dat dit aanzoek haar redding kan betekenen.

♥ Mijn mening// 

  • Schrijfstijl: vlot, prettig, leest als een trein, beeldend, mooie zinnen, flashbacks, chronologische vertelwijze, moeilijk weg te leggen, zeer onderhoudend
  • Verhaallijn: goed opgebouwde hoofdstukken, meeslepend, spannend, ontroerend, verrassend, realistisch, schokkend, goede spanningsboog, inspirerend, heldere boodschap, indrukwekkend, leerzaam, informatief 
  • Personages: diverse karakters, hoofdpersonage zeer sympathiek, goed in te leven, vriendelijk, realistisch, personages ontwikkelen zich/groeien
  • Algemeen:  Dit boek is eerder uitgegeven onder de titel ‘De oorlogsbruid’ bij dezelfde uitgever. Ik heb het in een ruk uitgelezen. Niet alleen door de fijne schrijfstijl maar ook door het verhaal. Je wordt vanaf de eerste pagina deelgenoot van Edith en ze laat je niet meer los. Zelfs niet nadat je de laatste pagina hebt gelezen en het boek hebt dichtgeslagen. Edith omschrijft het alsof je er zelf bij bent. Je voelt wat zij voelt. Ongelofelijk hoe ze zich elke keer weer heeft kunnen aanpassen. Wat een indrukwekkend leven. Dit verhaal zal me nog lang bijblijven. Een echte aanrader, het levensverhaal van een zeer sterke vrouw in oorlog en daarna. 

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️⭐️

♥ Prijs// Paperback € 9,99 & Ebook € 9,99

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: