Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘De zeven zussen’ – Lucinda Riley

22 maart 2018


Uitgever: Xander Uitgevers B.V. | Categorie: Roman | Aantal pagina’s: 622 | Jaar: september 2017  | ISBN: 9789401607971

♥ Samenvatting // Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst.
Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de glamour van de jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen? De zeven zussen is het eerste deel uit een zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.

♥ Mijn mening// 

  • Serie: Dit is het eerste deel uit een zevendelige serie.
  • Schrijfstijl: vlot, prettig, leest als een trein, zeer beeldend, mooie zinnen, niet-chronologische vertelwijze en moeilijk weg te leggen.
  • Verhaallijn: goed opgebouwde hoofdstukken, origineel, romantisch, meeslepend, ontroerend, realistisch en toegankelijk.
  • Personages: diverse karakters, sympathiek, goed in te leven, vriendelijk, realistisch en karakters goed uitgediept.
  • Algemeen: In eerste instantie was ik wat huiverige voor de hoeveelheid pagina’s maar toen ik de eerste paar bladzijdes had gelezen was ik om. Het verhaal nam mij mee door de tijd en liet me niet meer los. De schrijfstijl van Lucinda is fantastisch. Makkelijk te lezen en zeer beeldend, daardoor waan je je werkelijk in Parijs en Rio. Het is alsof ik de warmte van Rio op mijn huid voelde en de geur van koffie kon ruiken. Zelden een boek gelezen waar ik zo de ‘omgeving’ in getrokken werd als bij dit boek. Het verhaal is romantisch, tragisch en ontroerend tegelijk. Het bevat twee verhaallijnen die door elkaar lopen maar aangezien dat duidelijk is aangegeven is het totaal niet storend. Kortom een heerlijk boek! Het tweede deel Storm ligt al klaar. 

 

♥ Mijn rating // ⭐⭐⭐⭐

♥ Prijs// Paperback € 19,99- & Ebook € 9,99

♥ Deze auteur schreef o.a.// Storm (deel 2), Schaduw (deel 3), Parel (deel 4)

Met dank aan Xander Uitgevers voor het toesturen van een recensieexemplaar.

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: