Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘Mangelvrouw’ – Marion van de Coolwijk

29 maart 2018Uitgever: Karakter Uitgevers B.V. | Categorie: Thriller | Aantal pagina’s: 320 | Jaar: augustus 2016  | ISBN: 789045210179

♥ Samenvatting // Bette van Maanen ziet haar comfortabele leven in duigen vallen als haar man Lucas na een ongeluk in het ziekenhuis belandt. Zijn revalidatie zal lang duren en een zware weg worden. Zijn verpleegster Monica blijkt een oude bekende van Bette, die haar nog kent uit haar schooltijd. Daar was Monica vanwege haar postuur het doelwit van de gemene pesterijen van Bette en haar vriendinnen. Monica blijkt dit echter allemaal vergeven te hebben en ontpopt zich tot een luisterend oor en sterke schouder voor Bette. Bette en Monica krijgen steeds diepere gevoelens voor elkaar, die de veeleisende en dwingende Lucas dreigt te verstoren als hij weer thuiskomt uit het ziekenhuis. Vanuit het bed waaraan hij gekluisterd is, beveelt hij Bette om hem in alles te gehoorzamen en behandelt hij haar als een soort slavin. Maar Bette heeft hele andere plannen dan zich door haar man te laten gebruik als huishoudster. Samen met Monica – die de verpleging van Lucas op zich neemt – maakt Bette een plan om zich onafhankelijk te maken van haar wrede en emotioneel afstandelijke man…

♥ Mijn mening// 

  • Schrijfstijl: vlot, prettig en leest als een trein.
  • Verhaallijn: goed opgebouwde hoofdstukken, origineel, spanning goed opgebouwd, verassend einde, goede plot wendingen en een goede spanningsboog.  
  • Personages: diverse karakters, sympathiek maar ook verwonderd aan gedrag en karakters enigszins uitgediept.
  • Algemeen: Een prettige kennismaking met Marion van de Coolwijk. Een verhaal wat goed in elkaar steekt en een verassend einde heeft. Het is geen thriller waar je doodsbang achter een kussentje wil gaan zitten maar een goed psychologisch spannend verhaal. Marion heeft een fijne en vlotte schrijfstijl waardoor je direct door wil lezen hoe het zal aflopen. Even was ik bang dat de ontknoping te voor de hand zou liggen maar dat was niet zo. Knap wanneer je zo je lezers op het verkeerde been kunt zetten. Kortom lekker verhaal en leest lekker weg. Mannenjacht ligt ook al op die oneindige stapel ‘nog te lezen boeken’.   

♥ Mijn rating // ⭐⭐⭐☆☆

♥ Prijs// Paperback € 15,- & Ebook € 7,25

♥ Deze auteur schreef o.a.// Mangelvrouw, Mannenjacht en Over en uit. Daarnaast is zij bekend van de kinderboekenserie: De olijke tweeling en MZZLmeiden.

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: