Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘Boy 7’ – Mirjam Mous

5 april 2018Uitgever: Van Goor | Categorie: Young Adult | Aantal pagina’s: 288 | Jaar: juni 2011  | ISBN: 978900030135

♥ Samenvatting // Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie. En hij weet een ding zeker: dat is zijn eigen stem. Met behulp van de spullen in zijn rugzak gaat hij verbeten op zoek naar zijn verleden. Maar zolang hij zich niets herinnert, durft hij niemand te vertrouwen. Zelfs Lara niet. Stapje voor stapje komt hij achter de verschrikkelijke waarheid.

♥ Mijn mening// 

  • Schrijfstijl: vlot, prettig, leest als een trein, beeldend en flashbacks.
  • Verhaallijn: goed opgebouwde hoofdstukken, origineel, leuk, spanning goed opgebouwd, goede plot wendingen, fantasierijk, verrassend, goede spanningsboog, boodschap en een spannende ontknoping.
  • Personages: diverse karakters, hoofdpersoon sympathiek en realistisch. 
  • Algemeen: Het eerste boek wat ik van Mirjam Mous lees. Een van haar populairste boeken in het young adult genre. Het verhaal is vernieuwend en daardoor erg leuk. Haar schrijfstijl is ontzettend prettig. Vlot geschreven niet te veel details en daardoor leest het als een trein. Ze houdt de spanning erin van de eerste pagina tot de laatste, wat ik heel knap vind. Ik heb genoten van het verhaal en de sympathieke boy 7. Kortom een verhaal wat spannend en goed in elkaar zit met een verassende ontknoping.  

♥ Mijn rating // ⭐⭐⭐⭐

♥ Prijs// Paperback € 10,- & Ebook € 7,99

♥ Deze auteur schreef o.a.// Password, Virus, Test., Vals spel, Het Eos-project en 2C

 

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: