Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘Chateau de Provence’ – Marelle Boersma

12 april 2018Uitgever: De Crime Compagnie | Categorie: Thriller | Aantal pagina’s: 300 | Jaar: februari 2018 | ISBN: 9789461093042

♥ Samenvatting // Na een moeilijke periode in hun huwelijk willen Julia en haar man Luuc een nieuwe start maken. Als Luuc een Frans kasteel kan kopen met een grote olijvenboomgaard, vertrekken ze naar de Provence, de streek waar ze elkaar twaalf jaar geleden ontmoet hebben. Hun oude droom om beautyvakanties te gaan organiseren wordt werkelijkheid. Als Julia korte tijd na Luuc arriveert is de plaatselijke bevolking in mineur: de geliefde kunstenares Cherie is vermist. Dan wordt in het kasteel een lijk van een jonge vrouw ontdekt…

 

♥ Mijn mening// 

  • Schrijfstijl: vlot, prettig, leest als een trein, beeldend en flashbacks. 
  • Verhaallijn: goed opgebouwde hoofdstukken, leuk, spanning goed opgebouwd, plot wendingen en een goede spanningsboog. 
  • Personages: diverse karakters, sympathiek en karakters redelijk uitgediept.
  • Algemeen: Het eerste boek van Marelle Boersma wat ik lees. Redelijk spannend boek, niet tenenkrommend maar genoeg om het snel te willen uitlezen. Je wordt  direct gezogen in het leven van de twee hoofdpersonages. Er zitten een paar leuke plotwendingen. Het leest makkelijk weg op hier en daar wat verwarrende stukjes tekst. Soms begreep ik niet waar het naartoe ging of waar ‘het’ opeens vandaan kwam, waarna het verhaal weer vervolgde. Eerlijkheidshalve gebied mij te zeggen dat het verhaal mij wel erg doet denken aan het boek ‘Rendez-Vous’ van Esher Verhoef (man, vrouw en twee kinderen kopen een bouwvallig landhuis in Frankrijk om het op te knappen, erin te wonen en een deel ervan te verhuren als chambres d’hôtes). Niet erg maar het viel mij op. Daarnaast begrijp ik ook niet helemaal het ‘ik vertrek’ stempel. Ik denk dan meteen aan de serie die op TV wordt uitgezonden maar ik heb daar nog nooit een moord in gezien die opgelost moet worden dus ik vind dat persoonlijk een beetje ver gezocht.  Evengoed een lekker boek voor een paar uurtjes vermaak. ‘Vals alarm’ ligt klaar.

♥ Mijn rating // ⭐⭐⭐

♥ Prijs// Paperback € 17,95 & Ebook € 3,99

♥ Deze auteur schreef o.a.// Blind date, Vals alarm, Nobody, Enkele reis en ik volg je.

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: