Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘Geen kind meer’ en Auteur

19 april 2018


Uitgever: De Crime Compagnie | Categorie: Thriller | Aantal pagina’s: 300 | Jaar: maart 2017  | ISBN: 9789461092199

♥ Samenvatting // Het is de eerste dag van de voorjaarsvakantie als Dex door twintig man politie van zijn bed wordt gelicht op verdenking van verkrachting. Zijn leven staat op zijn kop, maar ook dat van de rest van de familie waaronder zijn moeder Anna. Zij strijdt om de onschuld van haar zoon te bewijzen en gaat de confrontatie aan met de leugens, het geweld en het machtsmisbruik van justitie.

Ondanks dat dit een verhaal is over groot onrecht is dit niet louter een boek over onmacht, verdriet en woede. Het gaat vooral over de kracht van onvoorwaardelijke liefde. Een boek over de strijd naar gerechtigheid. Esther Boek schreef deze aangrijpende misdaadroman naar aanleiding van haar eigen ervaringen. Haar zoon werd uiteindelijk in hoger beroep vrijgesproken van de aanklacht.

♥ Mijn mening// 

  • Schrijfstijl: vlot, prettig, leest als een trein,  flashbacks, niet-chronologische vertelwijze en moeilijk weg te leggen.
  • Verhaallijn: goed opgebouwde hoofdstukken, origineel, meeslepend, spannend, ontroerend, schokkend, leerzaam en informatief. 
  • Personages: diverse karakters, sympathiek, goed in te leven, vriendelijk, verwonderd over hoe men (autoriteiten) zich (mis)gedraagt.
  • Algemeen:  Over dit boek had ik al veel gehoord. Het verhaal is echt verschrikkelijk. Een van de grootste angsten van een ouder denk ik. Ondanks het tragische waargebeurde verhaal, heb ik het graag gelezen. De schrijfstijl is zeer prettig en totaal niet langdradig ondanks dat alles wel goed beschreven moest worden. Het leest vlot en trekt je mee de miserie in. Wat een impact moet dat hebben gehad op het gezin. Waar ik me nog wel het meest over verbaas is hoe de autoriteiten zich gedraagt tegenover een verdachte en dat dat tegenpartij totaal niet onderzocht werd. Ik hoop dit nooit mee te hoeven maken. Goed boek wat je in je greep houdt. 

♥ Mijn rating // ⭐⭐⭐⭐

♥ Prijs// Paperback € 12,50 & Ebook € 7,99

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: