Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie ‘De tatoeëerder van Auschwitz’ – Heather Morris

31 mei 2018

Uitgever: HarperCollins | Categorie: Non-Fictie | Aantal pagina’s: 320 | Jaar: januari 2018  | ISBN: 9789402700510

♥ Samenvatting // In april 1942 wordt een jonge Slowaakse Jood naar Auschwitz gedeporteerd. Lale Sokolov staat vanaf dan bekend als gevangene 32407. De SS-officieren benoemen hem tot ‘Tätowierer’, tatoeëerder. Tweeënhalf jaar lang is hij degene die van duizenden gevangenen een nummer moet maken. Zoals van Gita, vanaf dan gevangene 34902. Terwijl hij gedwongen wordt haar te brandmerken, kerft zij haar naam voor altijd in zijn hart. Na drie jaar wordt Gita op dodenmars gestuurd en komt Lale in een ander kamp terecht. Beiden weten te ontsnappen en gaan op zoek naar elkaar. Gedurende zeventig jaar zwijgen Lale en Gita over het begin van hun relatie. Pas na Gita’s dood durft Lale hun uitzonderlijke overleversverhaal te delen.

♥ Mijn mening// 

  • Schrijfstijl: vlot, prettig, leest als een trein, beeldend, flashbacks, moeilijk weg te leggen, 
  • Verhaallijn: goed opgebouwde hoofdstukken, origineel, romantisch, meeslepend, spannend, ontroerend, realistisch, schokkend, indrukwekkend, leerzaam, informatief, 
  • Personages: diverse karakters, hoofd personage sympathiek, karakters goed uitgediept personages ontwikkelt zich,
  • Algemeen: Ondanks het onderwerp (oorlog) heb ik dit boek in één ruk uitgelezen. De omstandigheden waar de hoofdpersonage (en de miljoenen bijpersonages) zich in bevindt zijn verschrikkelijk maar hij houdt zich staande (respect!). Hoe ongelofelijk het ook is. Het liefdesverhaal is prachtige neergezet zonder het mooier te maken dan het is. Een van de betere en mooiere boeken die ik gelezen heb betreffende de oorlog. De schrijfstijl is vlot en zeer pakkend. Je wordt direct het verhaal ingezogen mede ook door de sympathieke hoofdrol speler. Nadat het verhaal is verteld (geëindigd) komt er nog een epiloog, aanvullende informatie, het nawoord van Gary en het dankwoord van de auteur waardoor je nog verder betrokken wordt bij het leven van Lale en Gita. Prachtig verhaal!

♥ Mijn rating // ⭐⭐⭐⭐

♥ Prijs// Paperback € 19,99 & Ebook € 7,99

 

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: