Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie ‘Eilandliefde # 1: Duingras’ – Jackie van Laren

5 juli 2018

Uitgever: Boekerij | Categorie: Chicklit | Aantal pagina’s: 272 | Jaar: februari 2018  | ISBN: 9789022580370

♥ Samenvatting // Wende Freriks staat op een keerpunt in haar leven: ze is gestopt met haar opleiding en is totaal onverwacht gedumpt door haar vriend. In een opwelling boekt ze twee weken vakantie op een waddeneiland, om het einde van haar relatie te verwerken en te bedenken wat ze nou eigenlijk wil met haar leven.
In Grote Vis, de enige strandtent op het eiland, raakt ze aan de praat met de eigenaar Axel en zijn beste vriend Vincent. De twee zijn tegenpolen: zo vrolijk en flirterig als surfer Vincent is, zo serieus en ontoegankelijk is Axel. Nu ze er toch is helpt Wende de twee her en der met een klusje, en al snel komt ze er dagelijks, raken ze echt bevriend en lijkt haar oude leven heel ver weg. Behalve oprechte vriendschap voelt Wende ook iets anders voor de stugge Axel, al wil ze daar nog niet te veel over nadenken nu haar nieuw verworven vrijheid net een beetje begint te wennen. Tot haar ex ineens voor haar neus staat en alles op zijn kop zet…

♥ Mijn mening// 

  • Schrijfstijl: vlot, prettig, leest als een trein, lekker beeldend geschreven, moeilijk weg te leggen, 
  • Verhaallijn: goed opgebouwde hoofdstukken, romantisch, leuk, plot wendingen, grappig, ontroerend, toegankelijk, voorspelbaar, ietwat te weinig diepgang,  
  • Personages: diverse karakters, sympathiek, goed in te leven, vriendelijk, ietwat te stereotype, karakters blijven wat aan de oppervlakte personages ontwikkelen zich
  • Algemeen: Het eerste boek uit de 4-delige Eilandserie. Vanaf de eerste pagina zat ik in het verhaal. En eerlijk is eerlijk het is een simpel verhaal met niet al te veel diepgang want het is een chicklit. Maar man oh man wat heb ik genoten! Ik weet niet of het nou de geweldige omschrijvingen van het eiland zijn (liep ik daar nou zelf op dat eiland?) of de heerlijke romance die ontluikt of de leuke karakters of die geweldige strandtent De  Vis … of… of… of misschien is het wel gewoon de ontzettende fijne schrijfstijl van Jackie.  Ja, simpel verhaal, niemand wordt vermoord, er is geen oude brief op zolder gevonden van oma die blijkbaar een geheim heeft (schijnbaar ook een hot onderwerp de laatste tijd), en niemand heeft een ‘long lost brother’, etc. etc. maar dat hoefde ook allemaal niet want dit is heerlijk leesvoer!! Zalig. Romantiek ten top met het juiste scheutje humor erover heen. Ik vond deze nog leuker en beter dan ‘Vallen’ en ‘Opstaan’. Al vond ik ‘Vallen’ ook erg leuk. Anyway de gemakkelijkheid (positief bedoelt dus) waarmee dit boek is geschreven straalt ervan af. De boeken van Jackie worden steeds beter. Ik vloog er doorheen. Kortom heerlijk leesvoer zeker op het strand of aan de rand van het zwembad. Schrijf lekker door Jackie. Ik ga je andere delen ook bestellen.  

♥ Mijn rating // ⭐⭐⭐⭐

♥ Prijs// Paperback € 10,- & Ebook € 7,99

♥ Deze auteur schreef o.a.// Zin, lief, Ziel, Vallen, Opstaan, Eilandliefde # 1: Duingras, 2: Stormwind, 3: Springvloed, 4: Tegenstroom

 

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: