Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie ‘Eilandliefde # 2: Stormwind’ – Jackie van Laren

12 juli 2018


Uitgever: Boekerij | Categorie: Chicklit | Aantal pagina’s: 288 | Jaar: februari 2018  | ISBN: 9789022583425

♥ Samenvatting // Vincent is een surfer, een losbol, een vrijbuiter. Dus als zijn beste vriend Axel zijn hulp niet meer nodig heeft in Grote Vis, de strandtent die ze samen runden, omdat Axels nieuwe geliefde Wende zijn plek inneemt, kan hij dat alleen maar toejuichen: vrijheid, blijheid. Toch? Hij verruilt het Waddeneiland voor surfparadijs San Diego en geniet van zijn leventje in de zon, vrij van enige verplichting, maar na drie maanden slaat de verveling toe. Hij mist Axel, hij mist kitesurfen en hij mist… iets wat hij zelf nog niet kan benoemen.
Als Vincent terugkeert naar het eiland, blijkt de vriendenkring daar uitgebreid te zijn met de achttienjarige Milena, een nichtje van Wende dat na een traumatische gebeurtenis een veilige haven nodig had. Terwijl hij met hernieuwde energie en motivatie helpt bij allerlei nieuwe plannen met Grote Vis, gaat hij zich steeds meer betrokken voelen bij het welzijn van Milena. Maar die durft niet zomaar iemand te vertrouwen…

♥ Mijn mening// 

  • Schrijfstijl: vlot, prettig, beeldend, flashbacks, chronologische vertelwijze,
  • Verhaallijn: romantisch, leuk, grappig, ontroerend, toegankelijk, soms ook wat traag  
  • Personages: diverse karakters, sympathiek, goed in te leven, vriendelijk, karakters redelijk uitgediept personages ontwikkelen zich/groeien, soms een beetje naïef (hoofdpersoon 
  • Algemeen: Enorm enthousiast was ik over het eerste deel van deze serie. Dus vol verwachting begon ik aan deel 2. Net als het eerste deel was ook dit boek heerlijk om te lezen maar…. op de een of andere manier pakte het mij een stuk minder dan het eerste deel. Waar dat aan lag? Niet aan de prettige, heerlijke en vlotte schrijfstijl. Ook niet aan waar het zich afspeelt, de omgeving, ook hier was ik weer lekker op het eiland. Het is denk ik het hoofdpersonage. In het eerste deel voelde ik met hem mee en zo begon dat ook in dit deel maar op de een of andere manier kreeg ik steeds een beetje minder ‘feeling’ met/voor Vincent. Ik vond hem ook wat naïef en dat maakte het net wat minder leuk,. Zijn karakter bleef ook wat aan de oppervlakte al zie je hem wel groeien. Maar ondanks dat…  HEERLIJK deze boeken. Ik heb er van genoten.    

♥ Mijn rating // ⭐⭐⭐☆☆

♥ Prijs// Paperback € 10,- & Ebook € 7,99

♥ Deze auteur schreef o.a.// Ziel, Lief, Zin, Vallen, Opstaan, Duingras, Tegenstroom, Springvloed,

 

 

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: