Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie ‘Expat mama in Finland’ – Gaby Buining-de Vrieze

19 juli 2018Uitgever: Hopea Publishing | Categorie: Non-Fictie | Aantal pagina’s: 103 | Jaar: april 2018  | ISBN: 9789082809503

♥ Samenvatting // Gaby Buining – de Vrieze, een jonge Nederlandse expat moeder beschrijft haar
buitenlandse avontuur met de nodige zelfspot en humor. Samen met haar man (de nieuwe landendirecteur van een bekend Duits automerk) en jonge kinderen laat ze alles achter en begint opnieuw in Helsinki als vrouw-van én expat moeder. Ze belandt in een wondere wereld vol met gala’s, rendierbiefstuk, internationale scholen én andere culturen. Ze deelt op een subtiele wijze haar waardevolle levenslessen en biedt een ontwapenende kijk in haar gezinsleven.

♥ Mijn mening// 

  • Schrijfstijl: vlot, prettig, leest als een trein, beeldend, 
  • Verhaallijn: origineel, meeslepend, grappig, realistisch, herkenbaar, toegankelijk, informatief, 
  • Personages: sympathiek, lef, goed in te leven, vriendelijk, 
  • Algemeen: Toen ik hoorde van dit boek en het ook nog eens won, kon ik niet wachten om erin te starten. Eenmaal ontvangen had ik het helaas zo uit. Het is geen al te dik boek maar oh… wat was het leuk en herkenbaar. Wij hebben zelf 6 jaar in het buitenland gewoond (in drie verschillende landen op 2 verschillende continenten) dus er was het een en ander herkenbaar. Elk land en cultuur heeft zo zijn bijzonderheden maar wat het meest herkenbaar is, is de emotionele kant. Terug naar het boek. Korte erg grappige hoofdstukken geschreven over 103 pagina’s. Dat hadden er voor mij meer mogen zijn maar ik begrijp ook dat je op een gegeven moment alles wel hebt verteld. Mede door de prettige en vlotte schrijfstijl leest het heerlijk weg. Daarnaast is het ook nog interessant/informatief, niet zo zeer hoe je alles moet regelen (huis, school, financiele kant, burger service nummer etc) want dat zou een boek op zich zijn maar wel hoe je er als mens emotioneel mee om gaat (je laat je land, ouders en vrienden achter, hoe gaan je kinderen ermee om etc). Ik kan niet anders zeggen dan dat ik heb genoten en dat ik opeens een liefde voor een nieuw ‘genre’ heb ontdekt, het ‘Ik vertrek’ genre. Leuk! Kortom ga het lezen. Super grappig en leuk. Vier sterren alleen al door het onderwerp. Goed gedaan Gaby!

♥ Mijn rating // ⭐⭐⭐⭐

♥ Prijs// Paperback € 14,99 & Ebook nvt

 

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: