Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie ‘Blauwe Maandag’ – Nicci French

26 juli 2018Uitgever: Ambo|Anthos | Categorie: Psychologische thriller | Aantal pagina’s: 369 | Jaar: mei 2011  | ISBN: 9789041419309

♥ Samenvatting // Frieda Klein is psychoanalytica. Ze leeft een strak georganiseerd leven, dat vooral gericht is op het helpen van anderen. Niet alleen haar patiënten, maar ook haar familie en vrienden kunnen altijd op haar rekenen. ’s Avonds trekt ze zich terug in haar huis, waar ze maar weinig mensen binnenlaat. De onrust in haar hoofd probeert ze te verdrijven met lange nachtelijke wandelingen door haar geliefde Londen.
Frieda is ervan overtuigd dat wat zich in het hoofd van haar patiënten afspeelt controleerbaar is. Maar als een van haar patiënten vertelt dat hij ervan droomt een kind te hebben, met rood haar en sproeten, en kort daarna een jongetje verdwijnt dat aan die omschrijving voldoet, wordt Frieda geconfronteerd met de onbeheersbare werkelijkheid die zij altijd angstvallig buiten de deur heeft weten te houden. Kan Frieda’s kennis van de menselijke geest de recherche helpen bij het opsporen en ontmaskeren van de dader? Wat is het verband met een ontvoeringszaak van tweeëntwintig jaar eerder? En zal het jongetje levend worden teruggevonden?

♥ Mijn mening// 

  • Schrijfstijl: eerste helft: traag, te veel beschrijvingen, niet chronologisch, wisselend perspectief en veel flashbacks, tweede helft: beter, vlot, prettig, leest als een trein, moeilijk weg te leggen, 
  • Verhaallijn: veel opbouwende hoofdstukken, goede spanningsboog, zeer goede plot wendingen, verrassende ontknoping, fantasierijk, schokkend, maar ook: moeilijk in te komen, ingewikkeld, te veel details, te veel verschillende verhaallijnen in de eerste helft: 
  • Personages: verwarrend door teveel personages, karakters redelijk uitgediept (iets te geforceerd), veel verschillende karakters (knap)
  • Algemeen: Dit is het eerste deel wat ik lees van de Frieda Klein serie. Deze serie is mateloos populair en dus dacht ik na 7 jaar ook een fan te worden. Helaas, ik ben er nog niet over uit. Het eerste deel is ontzettend verwarrend. Je schiet van de ene personage naar de andere in een sneltreinvaart waarbij niet altijd duidelijk is over wie je nu leest. Er zitten zoveel personages in dat ik regelmatig geen idee had. Naast de veelheid aan personages was ik ook nog niet weg geblazen door het verhaal op zich. Het komt traag, erg traag op gang. Maar opeens, op de helft van het boek, gaat het verhaal (eindelijk) van start. Paf, slaat je pagina om en ineens zit je midden er midden in. Het verhaal krijgt ineens meer body en het wordt spannend!! De hoofdrollen zijn blijkbaar verdeeld en alle bijpersonages verdwijnen naar de achtergrond (godzijdank) waardoor het verhaal voor mij beter te behappen was. Eerlijk is eerlijk het einde is echt briljant. De vraag is nu alleen, wil ik de volgende delen ook lezen? Als ze allemaal zo zijn opgebouwd niet, maar als ze meteen beginnen zoals de tweede helft van dit boek dan jaaaa heel graag. Kortom, ik ben er nog niet uit.  

♥ Mijn rating // ⭐⭐⭐☆☆

♥ Prijs// Paperback € 12,50 & Ebook € 9,99

♥ Deze auteur schreef o.a.// Dinsdag is voorbij, Wachten op woensdag, Donderdagskinderen, Denken aan Vrijdag, Als het zaterdag wordt, Zondagochtend breekt aan

 

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: