Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie ‘Gordon’ – Marcel Langedijk

2 augustus 2018Uitgever: Lebowski | Categorie: Non-Fictie | Aantal pagina’s: 240 | Jaar: februari 2018  | ISBN: 9789048840243

♥ Samenvatting // Hij verkocht miljoenen platen, stond in bomvolle theaters, sporthallen en arena’s, en maakte enkele van de bestbekeken en meest spraakmakende tv-programma’s: Gordon Heuckeroth.
Van zijn jeugd in Amsterdam-Noord tot aan de villa’s in het Gooi, van marktkoopman naar de zegereeksen met de Toppers in de Arena, over de zoektocht naar liefde en geluk en de keerzijde van roem. In deze biografie spaart hij niemand. Ook zichzelf niet.

♥ Mijn mening// 

  • Schrijfstijl: vlot, prettig, leest als een trein, beeldend, flashbacks, niet-chronologische vertelwijze, moeilijk weg te leggen, 
  • Verhaallijn: redelijk goed opgebouwde hoofdstukken, meeslepend, leuk, grappig, fantasierijk, toegankelijk, informatief,  
  • Personages: sympathiek, goed in te leven, vriendelijk, verwonderd aan gedrag, een stereotype, 
  • Algemeen: Er was veel te doen geweest over dit boek. Gordon zou namelijk heel medialand neer sabelen (en dat doet ook). Ondanks dat, had ik toch geen interesse totdat er een mooie aanbieding (e-book) voorbij kwam. Toen werd het opeens interessant. Aangeschaft en meteen gaan lezen. De hoofdstukken zijn groot en zijn verdeeld over belangrijke onderwerpen in zijn leven (de minnaar, de man, etc). Ik kan niet anders zeggen dan dat Gordon een rumoerig leven leidt, vroeger en nu nog steeds. Ik vond het interessant. Nog interessanter vond ik hoe hij er zelf tegen aan kijkt, al dat ‘elkaar naaien’. Maar goed, ik ben geen psycholoog. Overigens was ik niet verbaasd over wat hij meemaakt of heeft meegemaakt. Iedereen hoort of kent wel verhalen uit Hillywood. Een slangenkuil. De schrijfstijl is fijn, mede door de prettige en relaxte vertelwijze van Gordon. Het boek is soms verdrietig. Zijn eenzaamheid is bijna voelbaar. Soms moest ik grinniken en soms was ik toch nog verbaasd. Of het nou non-fictie of fictie is, ik vond het leuk en interessant om te lezen. Ik heb me er een paar uurtjes heerlijk mee vermaakt.

♥ Mijn rating // ⭐⭐⭐☆☆

♥ Prijs// Paperback € 19,99 & Ebook € 4,99

♥ Deze auteur schreef o.a.// The Dad en Gelukkig hebben we de foto’s nog

 

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: