Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie ‘Iene Miene Mutte’ – M.J. Arlidge

26 september 2018Uitgever: Boekerij | Categorie: Thriller | Aantal pagina’s: 384 | Jaar: januari 2016  | ISBN: 9789022576229

♥ Samenvatting // Het meisje was amper nog in leven toen ze het bos uit kwam lopen. Het verhaal van haar ontvoering was donkerder dan de meest verschrikkelijke nachtmerrie. Maar alles wat ze zei was waar. Elk gruwelijk detail. Een aantal dagen later wordt een tweede in shock verkerend slachtoffer gevonden en ontstaat er een patroon. In tweetallen worden mensen ontvoerd, vastgehouden en uitgehongerd. Vervolgens krijgen ze een duivels dilemma voorgelegd: doden of gedood worden. Inspecteur Helen Grace en haar team weten dat ze jacht maken op een ingenieuze psychopaat die zijn slachtoffers gebroken en vol schuldgevoel achterlaat. Niet alleen dienen ze als zijn visitekaartje, ze zijn ook de moordenaars. De slachtoffers lijken lukraak gekozen, de plaats van het misdrijf zorgvuldig uitgekiend. Iets moet alle slachtoffers met elkaar verbinden.

♥ Mijn mening// 

  • Schrijfstijl: vlot, prettig, leest als een trein, beeldend, moeilijk weg te leggen, 
  • Verhaallijn: goed opgebouwde spannende hoofdstukken, origineel, goed plot, vele plot wendingen, fantasierijk, verrassend, goede spanningsboog, spannende ontknoping, 
  • Personages: diverse karakters, sympathiek, goed in te leven, vriendelijk, personages ontwikkelen zich/groeien, 
  • Algemeen: Super spannend boek van een van mijn inmiddels favoriete auteur. Zeer makkelijk leesbaar maar spannend tot het einde. Het neemt je mee vanaf de eerste pagina en trekt je in het leven van Helen Grace de hoofdpersonage die het nou niet bepaal makkelijk heeft met zichzelf. Leest zeer prettig door de super snelle schrijfstijl. Exact de juiste details waardoor je in het ongewisse blijft tot de laatste letter. Het is een serie van meerdere boeken en er blijven er maar bijkomen. Je kunt ze los van elkaar lezen maar voor de ontwikkeling van Helen is het misschien handiger en leuker om ze in de juiste volgorde te lezen. Heerlijk leesvoer. Op naar de volgende.  

♥ Mijn rating // ⭐⭐⭐⭐⭐

♥ Prijs// Paperback € 7,50 & Ebook € 5,99 

♥ Deze auteur schreef o.a.// Pluk een roos, Alles in de wind, Klein klein kleutertje, Schuitje varen, Piep zei de muis, Klikspaan,

 

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: