Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie ‘Bali’ – Kiki van Dijk

17 oktober 2018Uitgever: Xander | Categorie: Thriller | Aantal pagina’s: 296 | Jaar: mei 2017  | ISBN: 9789401608800

♥ Samenvatting // Cita’s dochter Evi verblijft al een tijdje op het paradijselijke Bali. Wanneer blijkt dat Evi 48 uur wordt vermist, neemt Cita’s leven een drastische wending. Door drankproblemen en betrokkenheid bij een noodlottig auto-ongeluk mag haar man het land niet verlaten, dus neemt Cita in haar eentje halsoverkop het vliegtuig. Terug naar het eiland waar ze als jong meisje veel tijd doorbracht.
Eenmaal op Bali wordt het pijnlijk duidelijk dat Cita de band met Evi door de jaren heen behoorlijk heeft verwaarloosd. Haar dochter blijkt er op het idyllische eiland een voor haar totaal onbekend leven op na te houden. Een leven dat niet zonder gevaren is.
Cita belandt in een zenuwslopende reis door het Bali dat voor toeristen verborgen blijft, terwijl haar man thuis vecht tegen zijn drankverslaving. Wie zit er achter de verdwijning van Evi en is Cita nog op tijd om de band met haar dochter te herstellen?

♥ Mijn mening// 

  • Schrijfstijl: vlot, prettig, leest als een trein, beeldend,  
  • Verhaallijn: redelijk goed opgebouwde hoofdstukken, origineel, spannend, leuk, aantal plot wendingen, 
  • Personages: diverse karakters, sympathiek, goed in te leven, vriendelijk, ontroerend
  • Algemeen: Ik ben fan van Kiki. De erfenis vond ik erg leuk en lekker spannend daarnaast vond ik de beschrijvingen van Ibiza super. Dat had ik ook met dit boek. Bali is zeer beeldend geschreven waardoor je je er werkelijk waant. Echt heel erg goed gedaan. Dan het verhaal. Voor mij bestond dat uit twee dingen namelijk: het spannende verhaal en het emotionele verhaal: het omgaan met verlies. Dat eerste deel daar was ik iets minder enthousiast over. Het pakte me niet zoals Ibiza. Ik zat niet op het puntje van mijn stoel en het was ook wel een beetje ongeloofwaardig hier en daar.  Het tweede deel, het omgaan met verlies van geliefde vond ik zeer interessant en heb ik met ‘plezier’ gelezen. Kortom best een lekker boek maar deze was toch minder spannend dan ik gewend ben.    

♥ Mijn rating // ⭐⭐⭐☆☆

♥ Prijs// Paperback € 15,00 & Ebook € 6,99 

♥ Deze auteur schreef o.a.// Ibiza, Ibiza de erfenis, Zeevlam, Lech

 

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: